Συνεχίζονται οι αποστολές του ΕΕΣ Μοιρών στην Μυτιλήνη

mesaralive.gr  08 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζονται οι αποστολές του ΕΕΣ Μοιρών στην Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η πέμπτη στον αριθμό αποστολή του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Μυτιλήνη.

Στην αποστολή αυτή συμμετείχε η Εθελόντρια Σαμαρείτισσα από τις Μοίρες του Δήμου Φαιστού κα Μαυράκη Άννα η οποία ήταν από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου εκεί και επέστρεψε το Σάββατο 5 Μαρτίου με μια βαλίτσα γεμάτη «δύσκολες» αναμνήσεις και πολλά χαμόγελα ευγνωμοσύνης στο έργο του Ερυθρού Σταυρού εκεί. Πρωτόγνωρες καταστάσεις, ανθρώπινο πόνο και αμέτρητα γιατί.

Ο ρόλος του Ε.Ε.Σ.

Με την κατάσταση που επικρατεί στη μετακίνηση των μεταναστών – προσφύγων στη χώρα μας γίνεται πάλι αισθητή η αύξηση του αριθμού των προσφύγων που καταφθάνουν και μένουν στα νησιά μας, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι ανάγκες τους περισσότερες και ποιο απαιτητικές. Εξαρθρώσεις ώμων, διαστρέμματα, λιποθυμίες, υποθερμίες, εγκυμοσύνες, στέρηση τροφής για πολλά 24ωρα κτλ. Για τους παραπάνω λόγους οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετέχουν σε αποστολές στην Μυτιλήνη. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι εκεί και συμβάλει ενεργά στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Οι αποστολές διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εθελοντές Σαμαρείτες, παρέχουν πρώτες βοήθειες στους νεοεισερχόμενους και διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια, (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα κ.α.).

Η αποστολή

Το περασμένο Σάββατο 5 Μαρτίου επέστρεψε στη βάση της η Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Μοιρών από τη Μυτιλήνη κα Μαυράκη Άννα.  Εκεί επιχείρησε με άλλους 14 εθελοντές από τμήματα του Ε.Ε.Σ. από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο σημείο που επιχειρούσε στην αποστολή συμμετείχαν Εθελοντές από το τμήμα Ηρακλείου, από το τμήμα Ρεθύμνου, και από το τμήμα Θεσσαλονίκης. Οι εικόνες που μας μετέφερε αφορούσαν στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκεί οι συνάνθρωποι μας καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες. Πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση, η ροή των μεταναστών είναι απίστευτη, χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών καταφθάνουν εκεί καθημερινά, έχοντας αφήσει τα πάντα πίσω τους με μια ελπίδα, «να καταφέρουν να επιβιώσουν».

Οι καταυλισμοί

Συγκεκριμένα η εθελόντρια του τμήματος Μοιρών με ομάδα Σαμαρειτών, επιχειρούσε στον καταυλισμό της Μόρια και τις επόμενες μέρες στον καταυλισμό του Καρατεπέ. Πρόσφερε  Πρώτες Βοήθειες στο Σταθμό που έχει στηθεί εκεί και βοήθησε στην παροχή πληροφοριών όπου χρειάζονταν μαζί με άλλους συναδέλφους της Εθελοντές Σαμαρείτες. Οι βάρδιες ήταν κυλιόμενες και όποτε έβρισκε την ευκαιρία «έκλεβε» χαμόγελα από τα μικρά παιδιά που ήταν εκεί.

Όλοι οι Σαμαρείτες έδωσαν την ψυχή και την καρδιά τους, κάτι το οποίο εισέπραξαν μέσα από τα μάτια και τις κινήσεις - λόγια ευγνωμοσύνης των προσφύγων, σε κάτι το αυτονόητο, όπως η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο.

Να σημειώσουμε ότι και αυτή την εβδομάδα με την 6 αποστολή του τμήματος του ΕΕΣ Μοιρών βρίσκεται στη Μυτιλήνη για δεύτερη φορά ο Εθελοντής Σαμαρείτης κ. Κωνιωτάκης Χάρης. 

 

mesaralive.gr  08 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα