Συνεχίζονται οι αποστολές του ΕΕΣ Μοιρών στην Μυτιλήνη

mesaralive.gr  23 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζονται οι αποστολές του ΕΕΣ Μοιρών στην Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η έκτη στον αριθμό αποστολή του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Μυτιλήνη.

Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν τα αδέρφια και Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών Γιάννης και Στέλλα Σαΐτη με καταγωγή από το Τυμπάκι  Δήμου Φαιστού.

Οι Εθελοντές του τμήματος Μοιρών βρέθηκαν στην Μυτιλήνη από το Σάββατο 14 έως και το Σάββατο 21 Μαΐου με μια βαλίτσα γεμάτη «δύσκολες» αναμνήσεις και πολλά χαμόγελα ευγνωμοσύνης στο έργο του Ερυθρού Σταυρού εκεί. Πρωτόγνωρες καταστάσεις, ανθρώπινο πόνο και αμέτρητα γιατί.

Ο ρόλος του Ε.Ε.Σ.

Με την κατάσταση που επικρατεί στη μετακίνηση των μεταναστών – προσφύγων στη χώρα οι ανάγκες τους περισσότερες και ποιο απαιτητικές. Για τους παραπάνω λόγους οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετέχουν σε αποστολές στην Μυτιλήνη. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι εκεί και συμβάλει ενεργά στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Οι αποστολές διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εθελοντές Σαμαρείτες, παρέχουν πρώτες βοήθειες και διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Η αποστολή

Το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου επέστρεψαν στη βάση τους οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Μοιρών από τη Μυτιλήνη Γιάννης και Στέλλα Σαΐτη.  Εκεί επιχείρησαν με άλλον ένα συνάδελφο Εθελοντή από το Τμήμα Ρεθύμνου του ΕΕΣ στον καταυλισμό του Καρά Τεπε. Οι εικόνες που μας μετέφερε αφορούσαν στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκεί οι συνάνθρωποι μας καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες και πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση. Τα παιδιά ήταν τρομαγμένα και δεν ζητούσαν τίποτα άλλο παρά μια αγκαλιά και ειρήνη.

Καθημερινά οι Εθελοντές του ΕΕΣ ήταν σε υπηρεσία 10 τουλάχιστον ώρες και η δράση τους εκεί αφορούσε την υγειονομική κάλυψη στο Σταθμό που έχει στηθεί εκεί και παροχή πληροφοριών στο Camp του Καρά Τεπε. Όποτε έβρισκαν την ευκαιρία «έκλεβαν» χαμόγελα από τα μικρά παιδιά που ήταν εκεί.

Όλοι οι Σαμαρείτες έδωσαν την ψυχή και την καρδιά τους, κάτι το οποίο εισέπραξαν μέσα από τα μάτια και τις κινήσεις - λόγια ευγνωμοσύνης των προσφύγων, σε κάτι το αυτονόητο, όπως η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο.

 

mesaralive.gr  23 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ