Επέστρεψε και η 3η αποστολή Σαμαρειτών τμήματος Μοιρών από τη Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ)

mesaralive.gr  18 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Επέστρεψε και η 3η αποστολή Σαμαρειτών τμήματος Μοιρών από τη Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 15μερη αποστολή του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Μυτιλήνη.

Στην αποστολή αυτή συμμετείχε ο εθελοντής Σαμαρείτης με καταγωγή από τη Βαγιονιά του Δήμου Γόρτυνας κ. Φουντουλάκης Κώστας ο οποίος ήταν από την επόμενη μέρα της Πρωτοχρονιάς εκεί, επέστρεψε το περασμένο Σάββατο 16 Ιανουαρίου με μια βαλίτσα γεμάτη πρωτόγνωρες καταστάσεις, ανθρώπινο πόνο και αμέτρητα γιατί.

Οι αποστολές

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά την έξαρση του μεταναστευτικού φαινομένου και θέλοντας να συμβάλει ενεργά στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, οργανώνει αποστολές προς τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα οποία είναι και οι πύλες εισόδου των προσφύγων. Οι αποστολές διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εθελοντές Σαμαρείτες, παρέχουν πρώτες βοήθειες στους νεοεισερχόμενους και διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια, (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα κ.α.)

15 ημέρες

Το περασμένο Σάββατο 16 Ιανουαρίου επέστρεψε στη βάση του ο Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Μοιρών από τη Μυτιλήνη κ. Φουντουλάκης.  Εκεί επιχείρησε με εθελοντές από τμήματα του Ε.Ε.Σ. από όλη την Ελλάδα.

Οι εικόνες που μας μετέφερε αφορούσαν στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκεί οι συνάνθρωποι μας καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες. Πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση, η ροή των μεταναστών είναι απίστευτη, χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών καταφθάνουν εκεί καθημερινά, έχοντας αφήσει τα πάντα πίσω τους με μια ελπίδα, «να καταφέρουν να επιβιώσουν».

Συγκεκριμένα ο εθελοντής του τμήματος Μοιρών με ομάδα Σαμαρειτών από διάφορα τμήματα της χώρας, επιχειρούσε στην ακτογραμμή της Μυτιλήνης  εντοπίζοντας τις βάρκες, όπου με σινιάλο τις καθοδηγούν στην στεριά, και από εκεί ξεκινά η διάσωση καθώς οι βάρκες έχουν κατά μέσο όρο 50 άτομα στοιβαγμένα. Εκεί στη στεριά γίνονταν  και οι άμεσες ενέργειες από τους εθελοντές για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες και έπειτα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης τους και μεταφοράς τους στους καταυλισμούς. Οι βάρδιες ήταν από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα συνεχόμενα έως ότου έρχονταν και η τελευταία βάρκα.

Οι καιρικές συνθήκες λόγω της βαρυχειμωνιάς ήταν πολύ δύσκολες με αποτέλεσμα τα περιστατικά που αντιμετώπιζαν οι εθελοντές Σαμαρείτες εκεί να είναι αρκετά σοβαρά καθώς ιδιαίτερα μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι αντιμετώπιζαν σοβαρά περιστατικά με υποθερμία.

Όλοι οι Σαμαρείτες έδωσαν την ψυχή και την καρδιά τους, κάτι το οποίο εισέπραξαν μέσα από τα μάτια και τις κινήσεις - λόγια ευγνωμοσύνης των προσφύγων, σε κάτι το αυτονόητο, όπως η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο.

 

mesaralive.gr  18 January, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα