«Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι» - Αγρότες από το Σύλλογο Αστερουσίων

mesaralive.gr  17 February, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
«Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι» - Αγρότες από το Σύλλογο Αστερουσίων

Ανακοινωση του αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων

«Στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 14/2/2019 η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με κλιμάκιο υπουργών, η κυβέρνηση δε δέχτηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που βρισκόμαστε για 20 μέρες στα μπλόκα. Αυτή η άρνηση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να λυθούν προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική της και οι επιπτώσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ, δημιουργούν και οξύνουν. Δείχνει, επίσης, ότι οι προσκλήσεις για «διάλογο» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν μια απάτη, ενώ παραπλανητικές είναι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση πως θα βρεθούν λύσεις στο επόμενο διάστημα.

Τα περί «δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας», που κατά την κυβέρνηση δεν επιτρέπουν τάχα την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκατοντάδων χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων –το ίδιο κάνει και για τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων– αποτελούν κοροϊδία σε βάρος μας. Τα ίδια «δημοσιονομικά δεδομένα» δεν εμποδίζουν την κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» να προσφέρει πακτωλό χρημάτων και βουνό προνομίων σε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες, ανάμεσά τους εμποροβιομήχανοι και μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης. Για παράδειγμα, ενώ η κυβέρνηση αρνείται να παίρνουμε αφορολόγητο πετρέλαιο, δίνει πάμφθηνο εφοπλιστές, αεροπορικές εταιρείες, μεγαλοξενοδόχοι, κλινικάρχες, με κονδύλι 1,1 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Αρνείται το αίτημα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κι αποσύνδεσή τους από το ύψος του κατώτατου εργατικού μισθού, ενώ για μεγαλοεπιχειρηματίες αποφάσισε νέα μείωση εισφορών.

Με το «επιχείρημα» ότι δεν το επιτρέπουν οι «κανόνες της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού», δε δέχεται το αίτημά μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές, ώστε να μη μας τα παίρνουν τζάμπα οι εμποροβιομήχανοι που μας εκβιάζουν με το αίσχος των ανοιχτών τιμών, από την άλλη προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στις μεγάλες εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους και στις μεγάλες εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται προκλητικά να ικανοποιήσει αιτήματα άμεσα και ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αν δεν ικανοποιηθούν δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Και το κάνει γιατί στόχος της πολιτικής της, όπως και της ΚΑΠ της ΕΕ, είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, με συνέπεια το δικό μας ξεκλήρισμα.

Για παράδειγμα, αρνείται να καλυφθεί από το κράτος η μεγάλη απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, που φέτος είδαν κοντά στο 70% της παραγωγής τους να καταστρέφεται από το δάκο, επειδή οι υπηρεσίες του κράτους και των περιφερειών δεν μερίμνησαν, ως όφειλαν, να γίνει έγκαιρα και κανονικά η δακοκτονία, για την οποία οι παραγωγοί πληρώνουν το 2% του τζίρου τους.

Κι ενώ οι κυβερνώντες δηλώνουν σε όλους στους τόνους και με κάθε ευκαιρία πως «βγήκαμε από τα μνημόνια» και «μπαίνουμε στην ανάκαμψη», συνεχίζουν τα «μνημονιακά» μέτρα σε βάρος μας, όπως η μείωση του αφορολόγητου που κατακτήσαμε με τα μπλόκα του 2016 κατά 3.000 ευρώ από 1/1/2020.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εχθρική στάση απέναντί μας, όπως εκφράστηκε και με τον αυταρχισμό των πρωτοφανών δικαστικών διώξεων, με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προκλήσεων σε «διάλογο» και την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Καταγγέλλουμε την ένοχη σιωπή κομμάτων που θέλουν να κυβερνήσουν, τα οποία στις 20 μέρες που βρισκόμαστε στο μπλόκο, δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν υπέρ των αιτημάτων μας και του δίκαιου αγώνα μας, δεν καταδίκασαν τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Μετά τη συνέλευση στο μπλόκα, όπου έγινε διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τα αρνητικά αποτελέσματα της συνάντησης με το κυβερνητικό κλιμάκιο, η απόφασή μας είναι η συνέχιση του αγώνα. Ένας αγώνας για την επιβίωση που επί χρόνια δίνουμε, όχι μόνο στο μπλόκο, αλλά με κάθε μορφή πάλης. Ένας αγώνας σκληρός και μακροχρόνιος που με το δυνάμωμα του Αγροτικού Συλλόγου, το στήσιμο νέων, το δυνάμωμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το Σάββατο 16/2, γυρίσαμε στα χωριά μας, στα Αστερούσια και σε όλη τη χώρα, οργανωμένα και συντονισμένα, όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και προειδοποιώντας την ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού στις αρχές του Μάρτη για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 109η επέτειο του Κιλελέρ, με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι»

 

mesaralive.gr  17 February, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα