Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για το παραλιακό μέτωπο-Αναλυτικά η ανακοίνωση

  17 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για το παραλιακό μέτωπο-Αναλυτικά η ανακοίνωση

Άτυπη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Φαιστού με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του παραλιακού μετώπου

Ο καθορισμός του αιγιαλού παραλίας και παλαιού αιγιαλού του οικισμού Καλαμακίου του Δήμου Φαιστού έγινε με το ΦΕΚ 217/Δ/5-6-2018. Με την εφαρμογή του ανωτέρω ΦΕΚ, η Κτηματική Υπηρεσία Ηρακλείου έχει προβεί στην έκδοση σημαντικού αριθμού πρωτοκόλλων «Κατεδάφισης, Άρσης και Απομάκρυνσης κτισμάτων, κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού - παραλίας-θάλασσας». Στα παραπάνω, περιλαμβάνονται και πέργκολες (σκίαστρα) κάτω από τις οποίες τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα, απαραίτητα για τη λειτουργία πολλών  καταστημάτων εστίασης.

Σε άτυπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού όπου παρευρέθηκαν ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων, εξέφρασαν στο Δήμο δικαιολογημένα παράπονα για τα διοικητικά πρόστιμα που θα αρχίσουν να επιβάλλονται από τις υπηρεσίες του λιμενικού.

Ως Δήμος, θεωρούμε το αίτημα τους πέρα έως πέρα δίκαιο, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου σε ένα αμιγώς παραθεριστικό θέρετρο του Δήμου μας και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι εποχικές, στην πλειοψηφία τους οικογενειακές και απασχολούν σεβαστό αριθμό προσωπικού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο  Δήμος Φαιστού ζήτησε να γίνει προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης καθώς και μη επιβολή των διοικητικών προστίμων, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του  Υπουργείου Οικονομικών. Στην προσπάθεια αυτή, συμπαραστάτης και αρωγός ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου κ. Μιχελογιαννάκης, τον οποίο και ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την προσωπική παρέμβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.

 

  17 May, 2019 ΑΡΘΡΑ