Συνεδριάζουν οι ειδικοί-Oι αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών

  21 April, 2021 ΑΡΘΡΑ
Συνεδριάζουν οι ειδικοί-Oι αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών

Ανοίγει η εστίαση, 10 Μαΐου σχολεία και 14 Μαΐου διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των ειδικών για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, με την τελευταία εξέλιξη να θέλει τους επιστήμονες να δίνουν το πράσινο φως για άνοιγμα της εστίασης. 

Συνοπτικά το πράσινο φως δίνεται για τις παρακάτω δραστηριότητες:

‘Ανοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου στους εξωτερικούς χώρους
Άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου
Άνοιγμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου

 Οι λοιμωξιολόγοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην ανάψουν το πράσινο φως για την μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, ενώ εξετάζεται και η πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις ώρες που θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες προβληματίζονται ιδιαίτερα για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα για το τι θα συμβεί το βράδυ της Ανάστασης. Φυσικά γνωρίζουν πως μια νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πλήξει τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή το άνοιγμα του τουρισμού και τα σχέδια για την περαιτέρω άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε για το Πάσχα πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

 

  21 April, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα