Super Foods που ενισχύουν το ανοσοποιητικό εν μέσω πανδημίας

  12 November, 2020 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ
Super Foods που ενισχύουν το ανοσοποιητικό εν μέσω πανδημίας

Τροφές που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σου και θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα αυτό το δύσκολο χειμώνα.

Οι χειμερινές συνθήκες κρύβουν, όπως είναι λογικό, πολλές παγίδες. Τα κρυώματα και οι αρρώστιες εμφανίζονται πιο συχνά και σίγουρα δεν είναι εποχές ούτε για συνάχι. Λογική αντίδραση είναι στον πρώτο βήχα ή πυρετό το μυαλό μας να πάει στον covid-19.

Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ο κορονοϊός, αλλά πολλές γρίπες και ιώσεις πολύ πιο soft. Το 2020-21 καλό θα είναι η επιλογή των τροφών να γίνει με βάση την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επιπλέον πρέπει οι τροφές που θα επιλέγεις σε μεγαλύτερη συχνότητα να σου δίνουν ενέργεια, ώστε να καταφέρνεις να αντεπεξέρχεσαι στις εντάσεις και το βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητάς σου καθώς και στην γυμναστική, που δεν πρέπει να αμελείς καθόλου.

Δες παρακάτω τον απόλυτο οδηγό διατροφής , για να βγάλεις τον φετινό χειμώνα.

Οι ιδανικές τροφές

Γλυκοπατάτες

Μια αρκετά νόστιμη τροφή πλούσια σε βιταμίνη Α και C, οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στις ιώσεις και επίσης βοηθάνε το σώμα να αναρρώσει πιο γρήγορα μετά από μια κουραστική ημέρα. Μπορείς επίσης να τις κάνεις πουρέ και να τις συνδυάσεις με κρέας η άλλο κυρίως πιάτο.

Μέλι

Το νέκταρ των Θεών, τροφή με πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη πράγμα που σημαίνει ότι διοχετεύει ενέργεια τον οργανισμό σε χαμηλό ρυθμό. Επίσης αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε καθημερινά μέλι παρουσιάζουν μείωση σε ιώσεις και κρυώματα. Μπορείς να το προσθέσεις σε τσάι, αντί για ζάχαρη.

Φασόλια

Τροφή πολύ πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη και υδατάνθρακα. Ιδανική για τι κρύες μέρες του χειμώνα διότι διοχετεύει ενέργεια στο σώμα και παράγει υψηλές θερμοκρασίες που το προστατεύουν από το κρύο. Στην Ελλάδα η φασολάδα είναι το σούπερ φαΐ μας.

Αυγά

Το απόλυτο σνακ. Σου δίνει ενέργεια και πρωτεΐνη. Είναι νόστιμο και μπορείς να το φας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δεν έχεις παρά να βράσεις μερικά αυγά, να τα βάλεις στο ψυγείο και όποτε πεινάσεις απλά καθαρίζεις και τρως.

Σολωμός

Το ψάρι φαρμακείο. Πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά, πρωτεΐνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη. Η τροφή φύλακας του οργανισμού. Προστατεύει και σε γεμίζει με ενέργεια.

Φιστίκια

Ο πιο δυνατός ξηρός καρπός. Μια χούφτα φιστίκια κρατάει σε υψηλά επίπεδα την ενέργεια του οργανισμού. Πλούσια σε πρωτεΐνη και μαγνήσιο. Μπορείς να τα τρως και σε μορφή φυστικοβούτυρο το οποίο είναι σούπερ επιλογή για πρωινό.

Μαύρη σοκολάτα

Το γλυκό της παρέας μας. Το νόστιμο σνακ που θα σε γεμίσει όχι μόνο με ενέργεια αλλά και βιταμίνη c ο συνδυασμός που αντιμετωπίζει τις αρρώστιες.

 

  12 November, 2020 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα