Τα κονδύλια για την Πολιτική Προστασία και ο... Γεροπόταμος

  15 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τα κονδύλια για την Πολιτική Προστασία και ο... Γεροπόταμος

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στο Γεροπόταμο και είναι ανάγκη να γίνει μια αναφορά για τα όσα έχουν γίνει και όσα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της Πολιτικης Προστασίας του Δήμου Φαιστού.

Ενα χρονο μετα το συμβάν που σημειώθηκε στη διαρκεια του οποίου συμπολίτες μας χάθηκαν στα παγωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού, επιχειρώντας να περάσουν από μια αφύλαχτη και χωρις σημανση «ιρλανδική» διάβαση και αυτά που πρέπει να γίνουν είναι παρα πολλά.

Από την πλευρά του Δήμου, εχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις, υπαρχει εγρήγορση, ενώ εχουν γίνει κρουσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για να δοθουν κονδύλια και να γίνουν όλα τα απαιτούμενα εργα ωστε να ανεβει το επίπεδο ασφάλειας στα πολλά επικίνδυνα σημεία του Γεροπόταμου και όχι μόνο. Ενα χρόνο μετά και ακόμη αυτές οι κρούσεις απο την πλευρά του Δήμου δεν εχουν εισακουστεί, με το πλέον πιθανό να είναι πως εχουν πεσει στο κενό...

Τα μνημόσυνα

ΣΤην ίδια στιγμη σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου το ετήσιο μνημόσυνο στη Μνήμη της μητέρας των δύο κοριτσιών Μαρίας Χατζηπάνου και της 21χρονης Μαριλένας Τζαγκαράκη στον Ιερο Ναό της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες.
 
Αύριο Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Άγιο Νικόλαο για τον Κώστα Γιαννακάκη και την Ροδούλα Τζαγκαράκη.
 

Υπενθυμίζεται, πως στις 17 Φεβρουαρίου 2019 το όχημα στο οποίο επέβαινε η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα της Μαρία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου και βρήκαν και οι τέσσερις τραγικό θάνατο.

Το ζευγάρι άφησε πίσω του ένα μωρό 7 μηνών, η επιμέλεια του οποίου πήγε στους γονείς του 29χρονου.

 

  15 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ