Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά με ούριο άνεμο

  25 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά με ούριο άνεμο

Τα ταξίδια μας στη Μεσαρά είναι όμορφα γεμάτα συναίσθημα, αγάπη, εγκαρτέρηση, συμπόρευση προς το φως.

Με δυσκολίες ή όχι, με αποδοχή ή όχι εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας στον πολιτισμό μέσα από τις πηγές και τις μαρτυρίες των ανθρώπων, περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια των χωριών μας και μιλώντας με τους ανθρώπους – πιστοί καλεσμένοι στο ραδιόφωνο της Ι. Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας.

Σ’ αυτή την τιτάνια προσπάθεια αρωγός και συμπαραστάτης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Μακάριος και από την πρώτη στιγμή θερμός υποστηρικτής, δίνοντάς μου ακούραστα ενθάρρυνση για να προχωρήσω στο μακρύ αυτό οδοιπορικό στην παράδοση και λαογραφική καταγραφή της Μεσαράς, ο π. Εμμανουήλ Καργάκης.

«Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά» πάντα με ούριο άνεμο, γιατί η προσπάθεια και ο αγώνας αυτός δεν έχει κούραση, ούτε απογοήτευση εξαιτίας του ότι εσείς – οι ακροατές του ραδιοφώνου, εσείς οι άνθρωποι της Μεσαράς - της κοιτίδας του Παγκόσμιου Πολιτισμού – είστε συνοδοιπόροι, φωτεινοί άνθρωποι που αγαπάτε τον τόπο και θέλετε διακαώς να τον δείτε πιο φωτεινό και ν’ αναδειχθεί η τοπική ιστορία ώστε τα παιδιά μας να έχουν σταθερή βάση γνώσης.

Είθε τα ταξίδια μας να είναι πολλά και η πορεία προς το ξέφωτο δίχως εμπόδια.

Ελάτε να συντονιστούμε όλοι μαζί για ένα ακόμη ταξίδι στα fm 101,9 απόψε στις 4.30 μ.μ., στο απάνεμο λιμάνι της ψυχής μας το «ΕΥΔΙΟΣ ΛΙΜΗΝ» της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

  25 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα