Τεφέλι: Ύστατο χαίρε στον αγωνιστή Παπα-Γιάννη

  06 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τεφέλι: Ύστατο χαίρε στον αγωνιστή Παπα-Γιάννη

Κλήρος και λαός είπαν σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Παπα-Γιάννη Μπρίμη στο Τεφέλι Ηρακλείου, στον λειτουργό του Θεού, στον αγωνιστή -στήριγμα πολιτών και ιερέων, στον «Ντοστογεφσκικό”εκφραστή, - όπως χαρακτηρίστηκε από τον Μητροπολίτη Ανδρέα-,ενώ πάνω στον τάφο τού,φίλοι καλλιτέχνες έκαναν τον δικό τους αποχαιρετισμό παίζοντας λαούτο,μπουζούκι και τραγούδησαν το αγαπημένο τραγούδι του εκλιπόντα ιερέα.

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο τού Ναού της Παναγίας όπου ψάλθηκε η διεξόδους ακολουθία με την συμμετοχή δεκάδων ιερέων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα. Όλοι συντετριμμένοι αναφερόταν με επαινετικά λόγια για το αγαπητό,δραστήριο και αγωνιστή Παπα-Γιάννη,τον λειτουργό -στήριγμα των αδύναμων πολιτών, τον Πρόεδρο του συνδέσμου Κληρικών της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας,που έφυγε πρόωρα από την ζωή στα 63 του χρόνια. Όλοι επίσης αγκάλιασαν και συλλυπήθηκαν θερμά την οικογένεια του Παπα-Γιάννη,την σύζυγό του Βασιλική, τα παιδιά του Απόστολο και Ελευθερία τον σύζυγό της Γιώργο Χατζηγεωργίου, τα αδέλφια του εκλιπόντα Γαρεφαλιά Μπρίμη-Γιάννη Κουφάκη,Δημήτρη Μπρίμη-Μαρια Καραναστάση.

Στην προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του Παπα-Γιάννη αναφέρθηκαν διεξοδικά στους επικηδείους λόγους πού εκφώνησαν ο Μητροπολίτης Ανδρέας,ο Πατήρ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος εφημέριος της ενορίας Πύργου,ο δάσκαλος και εξάδελφος του εκλιπόντα Γιάννης Μπρίμης,ο Βουλευτής Μανόλης Συντυχάκης,διαβάστηκε ψήφισμα του συνδέσμου των εφημερίων Γορτύνης και Αρκαδίας,ενώ η Μαρία Καλεντάκη έχοντας βιώσει την συμπαράσταση και στήριξη του Παπα-Γιάννη τον αποχαιρέτησε με μαντινάδες.

Η πληθωρική παρουσία του Παπα-Γιάννη,- όπως είπε ο πατήρ Χαράλαμπος-έκρυβε ένα ευαίσθητο ,συμπονετικό λειτουργό,ένα ιερέα αγάπης,αλληλεγγύης,αλλά ταυτόχρονα και ένα αγωνιστή και διεκδικητικό άνθρωπο,στήριγμα στους ενορίτες του αλλά και ευρύτερα σε κάθε πολίτη έχοντα ανάγκη , όπως και για τους συναδέλφους του ιερείς.τους οποίους εκπροσώπησε και στήριξε μέσω του συνδέσμου των εφημερίων. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας αφού αναφέρθηκε στι αρχιερατικό έργο, στα χαρίσματα, στις ιδέες και την στάση Ζώης του Παπα-Γιάννη για τους ανθρώπους ,τήν κοινωνία,τον χαρακτήρισε “Ντοστογεφσκικο” και τον αποχαιρέτησε κλείνοντας με στοίχους του Βάρναλη.Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντιχάκης αναφέρθηκε κυρίως στην κοινωνική παρέμβαση του Παπά-Γιάννη και στήριξη του σε όλους τους έχοντες ανάγκη ενώ επίσης μίλησε και για τους αγώνες του για την Αριστερά και το ΚΚΕ.Παράλληλα έκανε λόγο και για την αγάπη του για την μουσική, το μπουζούκι, τον μπαγλαμά πού έπαιζε ο ίδιος ο Παπά-Γιάννης σε εκδηλώσεις της οργάνωσης αλλά και σε παρέες φίλων και συντρόφων.

Μάλιστα με δεδομένη την αγάπη του Παπα-Γιάννη με την μουσική ο γιός του Απόστολος έβαλε στο φέρετρο ως ενθύμιο του πατέρα του τον αγαπημένο του μπαγλαμά, ενώ πάνω στο μνημείο για αποχαιρετισμό οι καλλιτέχνες φίλοι του Γιώργος Μανωλάκης με το λαούτο του και ο Γιάννης Παξιμαδακης με το τρίχορδο μπουζούκι του έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν το αγαπημένο τραγούδι του Παπα-Γιάννη το “μανάκι μου". Όπως ,είπε ο Απόστολος Μπρίμης,”το συγκεκριμένο τραγούδι άρεσε πολύ στον πατέρα μου και το παίζαμε μαζί πολύ συχνά,οπως και σε παρέες”.Ο ίδιος δε συγκινημένος ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στο ύστατο χαίρε, στην εξόδιο ακολουθεία αλλά και εκείνους που με οποιοδήποτε τρόπο συλλυπήθηκαν και συμπαραστάθηκαν στο πένθος της οικογένειά του.

Πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι, όπως ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης,ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Αγγελάκης,ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης,κ.α,-παραβρέθηκαν στο ύστατο χαίρε και απέτισαν φόρο τιμής,ενώ πολλά ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα,ψηφίσματα,και οι δηλώσεις.

Παράλληλα με το ψήφισμα του συνδέσμου των κληρικών,ξεχωρίζει και η δήλωση του ιδρυτή των συνδέσμων και πρώτου προέδρου τής Ένωσης συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου,Αιδεσιμοτάτου π.Νικολάου Κοκολάκη. Ο ιδρυτής και π. Πρόεδρος αφού εκφράζει την θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Παπα-Γιαννη,δίδει τα.θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του,ενώ αναφέρεται στο έργο και τα χαρίσματα του εκλιπόντα,τον οποίο χαρακτηρίζει πιστό συνοδοιπόρο και ότι υπήρξε πολύτιμος συνεργάτη του στην Ένωση των συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης.

 

cretalive.gr

 

  06 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα