Τελετή υπόσχεσης 23 Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Μοιρών

mesaralive.gr  06 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τελετή υπόσχεσης 23 Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Μοιρών

Σε μια σεμνή γιορτή αλλά λαμπερή από τα πρόσωπα των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 03 Ιουλίου στο Πολύκεντρο Μοιρών η τελετή υπόσχεσης, απονομή πτυχίων και οι προαγωγές των Εθελοντών Σαμαρειτών Μοιρών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αυγερινός Αντώνιος, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Μοιρών κ. Περγιανάκης Χρυσόστομος,  Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος και Χανίων κ. Ιωάννης Σκαράκης, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Ε.Ε.Σ. Ρεθύμνου και Ηρακλείου, οι Αρχηγοί των ΕΕΣ Μοιρών κ. Μαρκάκης Εμμανουήλ,  Χανίων κα Έρη Βουλά, Ιεράπετρας Νικ. Νεστοράκης, Ρεθύμνου κ. Καλφούτζος και Ηρακλείου κ. Στειακάκης, ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. κ. Ζεκί Μεμέτ Αλί όπως και εκπρόσωποι φορέων.

Όλοι με τη σειρά τους στις ομιλίες τους τόνισαν πόσο σημαντικό έργο επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το τμήμα Μοιρών των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών στην περιοχή του, ότι είναι πάντα δίπλα σε ετοιμότητα όποτε χρειαστεί να καλύψει υγειονομικά αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και πως πάντα δίνει το παρόν και σε έκτακτες καταστάσεις έχοντας σημαντικό ρόλο και αποτέλεσμα. Ότι οι εθελοντές του τμήματος δίνουν το παράδειγμα και αποτελούν σημαντικό πρότυπο με την ανιδιοτελή προσφορά τους σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο στους νέους του τόπου τους.

23 Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών παρέλαβαν τα πτυχία τους και έδωσαν την «υπόσχεση» τους σε ένα κλίμα συγκίνησης για τους ίδιους αλλά και για τους παραβρισκόμενους στο κατάμεστο πολύκεντρο Μοιρών. Σε μια υπόσχεση που περιλαμβάνει τις 7 θεμελιώδεις αρχές που πρεσβεύει ο Ερυθρός Σταυρός σε όλο τον κόσμο. Παγκοσμιότητα, Ενότητα, Εθελοντισμός, Ανεξαρτησία, Ουδετερότητα, Αμεροληψία και Ανθρωπισμός. Υποσχέθηκαν να παραμένουν πιστοί φορείς του συνθήματος τους «Δια του Ανθρωπισμού προς την Ειρήνη».  Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν και οι προαγωγές των Εθελοντών ΕΕΣ. Μοιρών.

 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών ευχαριστεί για την βοήθεια και την προσφορά τους στην γιορτή της «Τελετής Υπόσχεσης» των Εθελοντών Σαμαρειτών του τμήματος τους: ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ESPERIS Α. ΣΑΪΤΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ - ΤΥΜΠΑΚΙ, 4SOUND ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΜΟΙΡΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΝ» - ΜΟΙΡΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΑΛΙΑΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΟΙΡΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΑΦΟΙ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ Ο.Ε. –ΜΟΙΡΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΛΕΜΟΝΑΚΗΣ – ΖΑΡΟΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΜΟΙΡΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ –ΤΥΜΠΑΚΙ, ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ – ΖΑΡΟΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΚΡΙΤΣΑΚΗΣ ΑΣΤΡΙΝΟΣ – ΚΑΠΑΡΙΑΝΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΥΙΟΙ Β. ΠΑΠΑΔΑΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΜΟΙΡΕΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΑΡΙΑΝΘΗ» ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΟΙΡΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ, ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ και το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΟΝΑΚΗ – ΖΑΡΟΣ.

Υπόσχεση Εθελοντή Σαμαρείτη:

Υπόσχομαι!

Πίστη στο ανθρώπινο ιδεώδες.

Να προστατεύω την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μου και να σέβομαι την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Να προσφέρω πάντοτε εθελοντικά τις υπηρεσίες μου χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής,  θρησκείας, κοινωνικής τάξης ή πολιτικής τοποθέτησης.

Να παραμένω πάντοτε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πιστός φορέας του συνθήματός μας

ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

 

mesaralive.gr  06 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα