Θαύμασε και επιβράβευσε από κοντά τους Σαμαρείτες που σώζουν ζωές στη Μεσαρά

mesaralive.gr  08 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Θαύμασε και επιβράβευσε από κοντά τους Σαμαρείτες που σώζουν ζωές στη Μεσαρά

Από κοντά θελησε να γνωρίσει τους ανθρώπους που δρουν στη Μεσαρά

Από κοντά θελησε να γνωρίσει τους ανθρώπους που δρουν στη Μεσαρά με στόχο να βοηθούν τους ανθρώπους και να σώζουν ζωές στην περιοχή!

Επίσκεψη λοιπον στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Μοιρών και συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και Εθελοντές του Τμήματος έγινε ανάμεσα στα μέλη του Σώματος και τον πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαο Οικονομόπουλο στα πλαίσια της τετραήμερης περιοδείας που κάνει στην Κρήτη. 

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στις δυσκολίες για την επιτέλεση του έργου των Σαμαρειτών, ειδικά σε μια περιοχή με ελλείψεις και εμπόδια όπως η Μεσαρά. Δυσκολίες όμως οι οποίες υπερκαλύπτονται χάρη στην προσπαθεια και την προσφορά των μελών του Σώματος!

Ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να μιλήσει μεταξύ άλλων με τους κ. Χρυσόστομο Πυργιανάκη (Πρόεδρο Τμηματος Μοιρών), τον κ. Μανώλη Μαρκάκη (Αρχηγό Τμήματος), αλλά και τους λοιπούς παρευρισκόμενους στη συνάντηση

Οι Σαμαρείτες

Σημειώνεται ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στελεχώνεται κυρίως από νέους  άνδρες και γυναίκες από 18 έως 45 ετών.

Δραστηριοποιείται σε 36 πόλεις της Ελλάδας και αριθμεί περίπου 4,500 εν ενεργεία Εθελοντές (πρώτων βοηθειών, Διασώστες Γενικών Καθηκόντων, Διασώστες Αστικής Διάσωσης, Διασώστες Παραϊατρικής Διάσωσης, Διασώστες Τεχνικής Διάσωσης, Ναυαγοσώστες, Διεθνείς Ναυαγοσώστες, Επόπτες ασφαλείας Κολυμβητικών Δεξαμενών, Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας, Συνοδούς Διασωστικών Σκύλων, Ιατρούς, Εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων και Ειδικούς Συνεργάτες). 

Το Σώμα

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Α΄ Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ διευρύνει τη δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών. Παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες Α΄Βοηθειών, Προνοσοκομειακής Υποστήριξης Ζωής, Πρόληψης και αντιμετώπισης Καταστροφών, Ναυαγοσωστικής.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η μοναδική εθελοντική διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001), η οποία διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών.

 

mesaralive.gr  08 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα