Νέοι Αγρότες από το Τυμπάκι κινδυνεύουν να χάσουν μεγάλα ποσά- Γίνονται πληρωμες από σημερα

mesaralive.gr  08 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Νέοι Αγρότες από το Τυμπάκι κινδυνεύουν να χάσουν μεγάλα ποσά- Γίνονται πληρωμες από σημερα

Ορατός είναι ο κίνδυνος για αρκετούς Νέους αγρότες στην Κρήτη να απενταχθούν από το Πρόγραμμα και να χάσουν την επιδότηση που προβλέπεται από την συμμετοχή τους σε αυτό, τη στιγμή γίνονται πληρωμές από σήμερα.

Ο λόγος είναι ότι από το 2016 ως σήμερα που αναμένεται η επιχορήγηση του ποσού που δικαιούνται, εργάστηκαν ως μισθωτοί, όπως αναφέρει μιλώντας στο mesaralive.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης.

Ο κ. Ορφανουδάκης μάλιστα υπογράφει και ένα σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξηγωντας την κατάσταση στην ηγεσία του.  Οπως λέει το έγγραφο αυτό: λόγω της χρονικής καθυστέρησης της έγκρισης των Νέων Αγροτών στο Υπομέτρο 6.1 που σε μερικές περιπτώσεις έφτασε τους 18 μήνες, πολλοί αναγκαστηκαν να εργαστουν ως μισθωτοί, με κίνδυνο να απενταχθούν, αφού δεν τηρούν τη δέσμευση για την απόκτηση εντός δύο ετών από την πρώτη εγκατάσταση της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη.

«Κάπως όμως έπρεπε να επιβιώσουν αυτά τα δύο χρόνια», σημειώνει ο κ. Ορφανουδάκης που ζητά μέσα από την επιστολή την απόκτηση της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη, παρακάμπτοντας το Υπουργείο την παραπάνω παράμετρο. «Ζητάμε την έγκριση των νέων αγροτών στο Υπομέτρο 6.1 και τη διατήρηση της ως την ολοκληρωση του επιχειρηματικού σχεδίου», καταλήγει.

Πληρωμές

Συμφωνα με την ανακοινωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στις πρώτες πληρωμές για τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες προχώρησε ο Οργανισμός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οι πιστώσεις αφορούν 279 δικαιούχους και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ.

 

mesaralive.gr  08 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ