Το ΕΚΗ τίμησε το Μεσαρίτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μανώλη Στεφανουδάκη

mesaralive.gr  03 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το ΕΚΗ τίμησε το Μεσαρίτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μανώλη Στεφανουδάκη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα τα Τροχαία Συμβάντα «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ – ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ» από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Απλοί πολίτες, σωματεία, φορείς του Νομού αλλά και θύματα τροχαίων παρευρέθηκαν στην ημερίδα, που σκοπό είχε την ενημέρωση – πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ώστε να μην χάνονται άδικα εκατοντάδες ζωές σε μια στιγμή…. .
Εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται με τα τροχαία συμβάντα, καθώς και με την οδική ασφάλεια συνέβαλαν στην συγκεκριμένη ημερίδα αναδεικνύοντας τους κίνδυνους και την αποφυγή αυτών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Μεσαρίτης  Αγωνιστής της Ζωής και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μανώλης Στεφανουδάκης.

Όπως αναφέρει το ΕΚΗ σε σχετικό δελτίο τύπου «Ιδιαίτερη τιμή για εμάς ήταν η παρουσία του αγωνιστή της ζωής και παγκόσμιου πρωταθλητή μας Μανώλη Στεφανουδάκη ως θύμα τροχαίου, όπου του απονεμήθηκε  πλακέτα ως ελάχιστος φόρος τιμής για το μάθημα ζωής που μας διδάσκει.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ με κεντρικό σύνθημα… Δώσε ζωή είναι στο αίμα σου.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης ως θύμα τροχαίου, γεννήθηκε στις 05 Απριλίου 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης και κατοικεί στη Γαλιά. Από τις 23 Απριλίου 2007, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, είναι παραπληγικός. Μετά το ατύχημα παντρεύτηκε την Ερμιόνη Κυριακάκη και απέκτησε μαζί της μια κόρη τη Γεωργία.
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».
Στα πλαίσια της αποκατάστασής του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό εντασσόμενος στον αθλητικό σύλλογο «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ». Αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην κατηγορία S5. Το 2008 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία, στο όποιο κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4×50 m., ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2009 κατέκτησε δύο χρυσά, ένα ασημένιο, κι ένα χάλκινο στην κολύμβηση.
Ωστόσο, η δυσκολία της μετακίνησης στο Ηράκλειο για τις προπονήσεις του, λόγω της έλλειψης υποδομών στον τόπο του, τον έκαναν να εγκαταλείψει την κολύμβηση και να ασχοληθεί με το στίβο. Τον Ιούλιο του 2009 ξεκίνησε προπονήσεις στο γυμναστήριο και στις αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους ξεκίνησε τις προπονήσεις του στο στάδιο, αρχικά στη σφαίρα και στη συνέχεια στο ακόντιο.
Την πρώτη εμφάνιση στο στίβο την έκανε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες, στην κατηγορία F54. Στις 25 Ιουνίου 2010 αγωνιζόμενος στον ακοντισμό και στη σφαιροβολία.
Από εκείνη τη στιγμή, ο Στεφανουδάκης έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε διοργανώσεις τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, έχει κατακτήσει 27 χρυσά μετάλλια, 3 ασημένια και 3 χάλκινα στον ακοντισμό. Ενώ, στη σφαιροβολία έχει κατακτήσει 15 χρυσά, 7 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια.
Οι πιο σημαντικές διακρίσεις που έχει πετύχει είναι:
• Το χάλκινο μετάλλιο των Παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012
• Το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2012, στο Σταντσκαναλ της Ολλανδίας
• Το χάλκινο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 2013, στη Λυών.
• Το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2014, στο Σουόνσι της Ουαλίας.
• Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2015 στην Ντόχα του Κατάρ.
• Επίσης, το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2016, στο Γκροσσέτο της Ιταλίας.
• Και φυσικά, το ύψιστο όλων η κατάρριψη 2 φορές του Παγκόσμιου ρεκόρ στον ακοντισμό, το 2015
Ο Στεφανουδάκης με τις μέχρι τώρα επιδόσεις του είναι δεύτερος στην κατηγορία του Παγκοσμίως για το 2016 και προετοιμάζεται εντατικά για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς αγώνες Ρίο 2016.

 

mesaralive.gr  03 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα