Το Europa League κυνηγάει πλέον ο Ολυμπιακός

  27 November, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το Europa League κυνηγάει πλέον ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσει στην φάση των «16» του Champions League, μετά την ήττα του στο Λονδίνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και προηγήθηκαν με 2-0 επί της Τότεναμ, ηττήθηκαν με 4-2 και έτσι χάθηκαν και οι όποιες βαθμολογικές ελπίδες είχαν, για να συνεχίσουν στην διοργάνωση. Ετσι, στην τελευταία αγωνιστική, κόντρα σε ένα «αδερφικό» σωματείο, τον Ερυθρό Αστέρα, ο Ολυμπιακός θα δώσει μάχη προκειμένου να κυνηγήσει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Το σενάριο πρόκρισης για τον Ολυμπιακό
Τα πράγματα, μετά και τη νίκη της Μπάγερν στο Βελιγράδι με 6-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, έγιναν πολύ απλά. Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ, προκειμένου να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο.

 

Οι Σέρβοι έχουν 3 βαθμούς από τη νίκη τους επί του Ολυμπιακού με 3-1 στο Βελιγράδι και ο Ολυμπιακός 1, αυτόν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, όπου με νίκη θα συνεχίσει στην Ευρώπη και με ήττα θα αποχαιρετήσει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα αφοσιωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Βαθμολογία UEFA: Μονόδρομος η νίκη στο Καραϊσκάκη, δύσκολη η 15η θέση

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού, η Ελλάδα παραμένει εν τω μεταξύ, στην 17η θέση της βαθμολογίας της UEFA. Με δεδομένο πως είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας και πως η Σκωτία έχει δύο ομάδες, που όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν στο Europa, οι Πειραιώτες πρέπει να πάρουν τη νίκη, όχι μόνο για να παραμείνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και για να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να παραμείνει στην διεκδίκηση της 15ης θέσης.
 

 

  27 November, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ