To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στο Δήμο Γόρτυνας

mesaralive.gr  13 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
To πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στο Δήμο Γόρτυνας

Φώτο: mesaralive

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε σχεδόν ανέξοδες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, βασισμένες στον εθελοντισμό και την προσφορά των συνδημοτών μας, με σκοπό να ενισχύσουμε ψυχολογικά τους δημότες μας και κυρίως τα μικρά παιδιά που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας.

Όπως σημειώνεται «Στο πλαίσιο λοιπόν της εορταστικής περιόδου της γέννησης του Θεανθρώπου, έχουμε οργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν:

Την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Δημοτική ενότητα Γόρτυνας και έδρα του Δήμου μας, όπου θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων.
Προβολή παιδικών ταινιών, σε όλες τις Δημοτικές ενότητες, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί.
Διαγωνισμό Κρητικής εορταστικής μαντινάδας με θέμα Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές.
Το δέντρο των ευχών σε κάθε Δημοτική ενότητα, όπου οι μαθητές των σχολείων και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν και να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις ευχές τους.

Αναλυτικά

Επίσης θα γίνει ακόμη μια προβολή στην Δημοτική Ενότητα Αγ. Βαρβάρας, όπου θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την ημερομηνία και τον τίτλο της ταινίας.

Τέλος σας αναφέρουμε πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της Κρητικής Μαντινάδας. Αναλυτικότερα σας παραθέτουμε την ανακοίνωση που έχουμε κάνει ήδη στην σελίδα facebook του Δήμου.

‪#‎diagonismos_mantinadas_dimou_gortynas

Ο Δήμος Γόρτυνας έχει την τιμή να σας παρουσιάσει την πρώτη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Αρχίζουμε λοιπόν με τον διαγωνισμό Κρητικής, εορταστικής, παραδοσιακής, μαντινάδας με θέμα Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές! Δηλαδή όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση, θα πρέπει από 2/12/2015 έως και 16/12/2015, να αναρτήσουν στη σελίδα του Δήμου στο facebook, ή στο προσωπικό προφίλ τους, μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή κρητική μαντινάδα με την οποία θα στέλνουν ταυτόχρονα τις Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές τους. Ο τρόπος με τον οποίο θα μπορείτε να λάβετε μέρος είναι ο εξής: Γράφετε #diagonismos_mantinadas_dimou_gortynas (κενο) μαντινάδα (κενό) ονοματεπώνυμο. Όσες μαντινάδες δεν αναρτώνται με τον παραπάνω τρόπο δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Νικήτρια μαντινάδα θα είναι αυτή που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 18/12/2015, στο Δημαρχείο του Δήμου Γόρτυνας, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την φωταγώγηση του δέντρου του Δήμου. Το έπαθλο θα είναι συμβολικό, ενώ σκοπός της δράσης εκτός από να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής Κρητικής διαλέκτου.

Σας περιμένουμε λοιπόν να συμμετάσχετε μαζί μας σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις και να δώσουμε όλοι μαζί μία νότα χαράς, στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε».

 

mesaralive.gr  13 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα