Τσίπρας: Στις 14 Δεκεμβρίου η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

  28 November, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τσίπρας: Στις 14 Δεκεμβρίου η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής θα αφορά 1,3 νοικοκυριά, περίπου 3.5 εκατ. δικαιούχους και το ύψος του θα φτάνει τα 710 εκατ. ευρώ - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr

Στην μείωση του ΕΝΦΙΑ και στο κοινωνικό μέρισμα αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως υλοποιεί ένα προς ένα τα θέτικά μέτρα που εξήγγειλε στην ΔΕΘ και παράλληλα κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία και για νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες.

Σχετικά με την διανομή του κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκ. ευρώ τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ως την ερχόμενη Τρίτη να έχει ανοίξει η εφαρμογή για τους πολίτες και στις 14 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει η εκταμίευση στους δικαιούχους. Υπολογίζεται ότι 1,3 ή 1,4 εκ. νοικοκυριά θα λάβουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα που σημαίνει αντίστοιχα πως οι δικαιούχοι θα είναι 3,5 εκ. πολίτες. «Είναι η τρίτη χρονιά που έχουμε δυνατότητα να δίνουμε στους αδύναμους από την υπεραπόδοση της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επισήμανε πως μεχρι τα μέσα Δεκέμβρίου θα έχουν εκταμιευτεί και τα αναδρομικά για τους ένστολους.

Σχετικά με την μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι περισσότεροι από 5,5 εκ πολίτες θα δούν μειωμένη φορολογία. «Οι εμπνευστές του ΕΝΦΙΑ μας κατηγορούν γιατί δεν τον καταργήσαμε από την αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά υπεραμυνόμενος της σχετικής τροπολογίας που ψηφίζεται σήμερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τροπολογία για τους όρους δόμησης στο Μάτι λέγοντας πως με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Οι κάτοικοι εκεί δίνουν μια μάχη δύσκολη για να επουλώσουν τις πληγές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να σταθούμε δίπλα του». Προανήγγειλε μάλιστα την ανέγερση ενός δημόσιου νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με την συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για καταστροφολογία σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στην οικονομία. «Σήμερα βρίσκεστε μπροστά στον μεγαλύτερο εφιάλτη σας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη και τα οποία δεν λοιδορούσε η αντιπολίτευση που τώρα αναγκάζεται να τα υπερψηφίσει. Μάλιστα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι για άλλη μια φορά επέλεξε να απουσιάζει από το Κοινοβούλιο διότι σήμερα ψηφίζονται θετικά μέτρα. "Αυρίο κλείνουμε 100 μέρες απο την έξοδο της χώρας απο τα μνημόνια" είπε χαρακτηριστικά κάνοντας τον απολογισμό της κυβέρνησης και της αποκατάστασης των αδικιών.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κύκλωμα των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία χαρακτηρίζοντας τους εγκληματίες με λευκά κολάρα που ξεζούμισαν τους πολίτες τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

 

  28 November, 2018 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ