Υπ. Παιδείας:Συνεργασία με τους παρόχους κινητής για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

ΑΠΕ-ΜΠΕ  02 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
Υπ. Παιδείας:Συνεργασία με τους παρόχους κινητής για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Σε συνεννόηση με τους παρόχους κινητής-σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την υπερφόρτωση της χρήσης του δικτύου, βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Σοφίας Σακοράφας, που τόνισε την ανάγκη καθολικής πρόσβασης όλων των μαθητών και φοιτητών στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ για τηλεδιασκέψεις με απεριόριστο χρόνο, ενώ παράλληλα το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τους παρόχους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να διευκολυνθεί η διαδικασία.

«Η συντριπτική πλειοψηφία έχουν σταθερή τηλεφωνία με απεριόριστο χρόνο δεδομένων. Εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα μέσω τηλεφώνου και συζητάμε με τους παρόχους για περαιτέρω στήριξη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλεψη και για την τηλεφωνική σύνδεση των μαθητών, ενώ έχουν καθιερωθεί ωράρια στη χρήση των διαδικτυακών πλατφόρμων για καλύτερη κατανομή του φόρτου που δέχεται το σύστημα μέσα στην ημέρα.

Από την πλευρά της, η κ. Σακοράφα έκανε λόγο για προβληματική λειτουργικότητα της διαδικτυακής πλατφόρμας και για ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι αναβαθμίζονται διαρκώς όλα τα συστήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης, ενώ από τη Δευτέρα ξεκίνησαν στα δημοτικά σχολεία και τα τηλεμαθήματα, στα οποία διαπιστώθηκε μεγάλη συμμετοχή και τηλεθέαση.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, την πρώτη μέρα εφαρμογής της εκπαίδευσης από την τηλεόραση την είχαν παρακολουθήσει πάνω από 51.000 μαθητές από 4-14 ετών, ενώ τόνισε ότι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το ποσοστό των φοιτητών που συμμετέχει στα ψηφιακά προγράμματα ξεπερνά το 90%.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ  02 April, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα