25 χρόνια ποινή στον 19χρονο για την άγρια δολοφονία του Όθωνα Ανδρουλιδάκη

  06 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
25 χρόνια ποινή στον 19χρονο για την άγρια δολοφονία του Όθωνα Ανδρουλιδάκη

Σε 25 χρόνια ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ο 19χρονος σήμερα νεαρός για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ληστείας κατά συναυτουργία για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Όθωνα Ανδρουλιδάκη. Μια υπόθεση που είχε συνταράξει όχι μόνο τη Μεσαρά αλλά και ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο 19χρονος θα οδηγηθεί σε ειδικό κέντρο κράτησης όπου μέχρι τα 25 του χρόνια είναι υποχρεωμένος να φοιτά στο σχολείο.

Νωρίτερα εισαγγελέας έδρας πρότεινε ποινή κάθειρξης 20 ετών για ανθρωποκτονία σε βάρος του κατηγορουμένου.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ το Να υπενθυμίσουμε ότι ο άτυχος  71χρονος Όθωνας Ανδρουλιδάκης, είχε βρεθεί κατακρεουργημένος μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες. Πριν από μερικούς μήνες η υπόθεση της άγριας δολοφονίας εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ως προς τον ενήλικα κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 21χρονο δις ισόβια, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα  ελαφρυντικό ενώ στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έδρας έκανε λόγο για ένα έγκλημα ιδιαίτερα σκληρό και βάναυσο.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι δύο Βούλγαροι μαχαίρωσαν 57 φορές τον άτυχο συνταξιούχο με κίνητρο τη ληστεία, παίρνοντας του 100 ευρώ που βρήκαν στην τσέπη του.

Ως προς την δολοφονία ο 21χρονος  κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ισχυρίστηκε ότι ο ανήλικος ήταν εκείνος που μαχαίρωσε με αλλεπάλληλα χτυπήματα τον ηλικιωμένο. Τα αντίθετα ακριβώς ισχυρίζεται ο τελευταίος, μεταφέροντας την αποκλειστική ευθύνη της δολοφονίας στον 21χρονο συγκατηγορούμενό του.

 

Πηγή: cretalive.gr

 

  06 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα