Άμεση και αναγκαία απόφαση για συλλογικές εκτιμήσεις και άμεση αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών

mesaralive.gr  30 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Άμεση και αναγκαία απόφαση για συλλογικές εκτιμήσεις και άμεση αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών

Φωτο: 1freewallpapers.com

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έστειλε επιστολή στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, για το θέμα της αποζημίωσης των αμπελουργών, μετά τις πρόσφατες καταστροφές στις αμπελοκαλλιέργειες του Νομού Ηρακλείου, θέτοντας και το θέμα της επιστροφής των αποθεματικών του.

«Οι πρόσφατες καταστροφές στις αμπελοκαλλιέργειες του Νομού Ηρακλείου αποδεικνύονται πολύ μεγάλες. Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Διοίκησης του ΕΛΓΑ για σημαντική ενίσχυση του δυναμικού του ΕΛΓΑ Κρήτης δεν έχουν υλοποιηθεί.

Οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ Κρήτης με τους λιγοστούς συναδέλφους τους, που μετακινήθηκαν από την υπόλοιπη χώρα, υπολογίζεται ότι με την υπερπροσφορά τους θα καταφέρουν την εξατομίκευση των ζημιών στα επιτραπέζια.

Επειδή οι ζημιές στα οινάμπελα και τη σουλτανίνα  είναι επίσης πολύ μεγάλες, αλλά παρουσιάζουν ομοιομορφία ανά περιοχή, η καταγραφή των ζημιών μπορεί να γίνει γρήγορα και αξιόπιστα, με συλλογικές εκτιμήσεις ανά Δημοτικό Διαμέρισμα.

Προτείνουμε την έκδοση απόφασης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία συλλογικής εκτίμησης και αυτόματης αποζημίωσης όπως έγινε το 2002 μετά από τις μεγάλες καταστροφές στην αμπελοκαλλιέργεια του Νομού Ηρακλείου.

Απαιτούμε την άμεση έκδοση απόφασης από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ για επιστροφή στα ταμεία του,  των αποθεματικών που αυθαίρετα η κυβέρνηση διέθεσε για την πληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ το προηγούμενο διάστημα»

 

mesaralive.gr  30 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ