«Άναψε» φωτιές το χωροταξικό στο ΔΣ Φαιστού

mesaralive.gr  03 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Άναψε» φωτιές το χωροταξικό στο ΔΣ Φαιστού

φωτο:mesaralive.gr

Το παράπονό του ότι «δεν βρέθηκε κανείς χριστιανός να μας ενημερώσει σαν τοπική κοινωνία» για το σοβαρό θέμα του χωροταξικού, εξέφρασε στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Φαιστού κ. Μανώλης Χαριτάκης.

Ο κ. Χαριτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά «στην ενημέρωση που έγινε στην Λότζια στις 4 Φεβρουαρίου 2013 βρέθηκαν αρκετοί.

Κανείς χριστιανός δεν βρέθηκε να μας ενημερώσει σαν τοπική κοινωνία;

Η μελέτη αυτή του χωροταξικού είναι κατά παραγγελία, δεν είναι τυχαίο που αγνοούνται αεροδρόμιο και λιμάνι Κόκκινου Πύργου και τα θέλω της τοπικής κοινωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι αγνοείται το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Δήμου επενδύει στον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα.

Αν επαναπαυτούμε θα μας πουν αλλάξτε επάγγελμα, μετακομίστε, μεταναστεύστε, θα παλέψουμε για τον τόπο που ζούμε» είπε ο κ. Χαριτάκης.

Όσον αφορά την ημερομηνία ενημέρωσης στη Λότζια για το Χωροταξικό τον Φεβρουάριο του 2013, αναφέρθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης και μάλιστα βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Καργάκης  κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι εδώ και 50 μέρες δεν έχει κάνει τίποτα για το χωροταξικό, προσθέτοντας «θεωρώ τον εαυτό μου ουραγό ως δημοτικό σύμβουλο γιατί εμείς θα έπρεπε να καλέσουμε  αυτούς τους ανθρώπους , εννοώντας την επιτροπή των φορέων του Τυμπακίου-  που προχώρησε στην μελέτη για το χωροταξικό.

Να τους εκμεταλλευτούμε με την καλή έννοια του όρου ώστε να βοηθήσουν να κάνουμε μια πρόταση ουσιαστική για να μην πάμε σαν το «σκύλο στο αμπέλι».

Ο κ. Καργάκης πρόσθεσε επίσης ότι το Φεβρουάριο του 2013, είχε βρεθεί ο ίδιος στην ενημέρωση στη Λότζια για το χωροταξικό για δύο θέματα του Ζαρού.

Τότε  ήταν εκεί και η προηγούμενη δημοτική αρχή και μάλιστα είχε υπάρξει η ενημέρωση ότι στην Α΄ φάση που βρισκόταν τότε το χωροταξικό δεν γινόταν παρατηρήσεις και παρεμβάσεις, αλλά αυτό θα γινόταν αργότερα.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γ. Αρμουτάκης συνεχάρη τους φορείς για την δουλειά που έκαναν και ιδιαίτερα τον κ. Ανδρεάκη τόνισε ωστόσο «έπρεπε το 2013 να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να διαμορφωθεί το όραμα για τη Μεσαρά, να έχει δουλευτεί και να είναι τελειοποιημένο τώρα. Το ΔΣ έπρεπε να έχει χαράξει πορεία από το 2013».

Σε έντονο ύφος ο κ. Γ. Φασομυτάκης κάλεσε το Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, λέγοντας «τότε μας είπαν ότι θα κάνουμε προτάσεις αργότερα στη Β΄ φάση, ενώ το ίδιο επανέλαβε και ο κ. Γιάννης Μανιαδάκης προσθέτοντας «Το 2013 μας είπαν ότι αφού υπάρχει ΓΠΣ δεν θα είχαμε πρόβλημα, και ότι αργότερα θα κάναμε προτάσεις, ωστόσο στην πορεία δεν έγινε τίποτα…».

 

mesaralive.gr  03 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ