Απολογείται ο συζυγοκτόνος για το έγκλημα στη Σητεία

  08 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Απολογείται ο συζυγοκτόνος για το έγκλημα στη Σητεία

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο πρωταγωνιστής του εγκλήματος στη Σητεία, που συγκλόνισε το νησί.

Ο 36χρονος το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στραγγάλισε την 32χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους, ηλικίας 1,5 έτους και 6 μηνών.

Ο συζυγοκτόνος το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, καθώς τα δύο μωρά βρίσκονταν στο σημείο όταν η μητέρα τους άφησε την τελευταία της πνοή. Ο 36χρονος, αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Την απειλούσε και τη χτυπούσε ενώ ήταν έγκυος

Όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας μετά από το στυγερό έγκλημα, ο άνδρας της την κακοποιούσε συστηματικά και είχαν γίνει και επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία.

«Είχαν γίνει αναφορές στην αστυνομία αλλά και σε κοινωνική λειτουργό» λέει ο αδελφός της 32χρονης. «Κανείς όμως δεν έκανε τίποτα. Η αδελφή μου είχε καταγγείλει ότι την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, κανείς δεν το πίστεψε. Της έλεγαν ότι “δεν θα το κάνει”. Κι όμως το έκανε», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας, ο δράστης φέρεται να την είχε απειλήσει με μαχαίρια. «Είχε πει στη μάνα και την αδελφή μου ότι είχε μαχαίρι στο αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία θα έψαχνε, δεν έψαξαν ποτέ. Και το μαχαίρι υπήρχε», ανέφερε ο αδελφός της.

Κινητοποίηση για την τύχη των… τριών ανηλίκων

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει οι εισαγγελικές αρχές για την τύχη των τριών ανήλικων παιδιών που μέσα σε λίγη ώρα έμειναν χωρίς πατέρα και μητέρα.

Πρόκειται για τα δύο βρέφη που είχε ο 36χρονος και η 32χρονη αλλά και το 11χρονο παιδί που είχε από τον πρώτο του γάμο ο συζυγοκτόνος.


 

 

  08 March, 2019 ΑΡΘΡΑ