Αυξημένες οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία – Αυτές είναι οι τιμές των αμνοεριφίων

voucherergasia.gr  18 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυξημένες οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία – Αυτές είναι οι τιμές των αμνοεριφίων

Παρά το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί μικρά προβλήματα με την τροφοδοσία των κρεοπωλείων στην Κρήτη, αυτή συνεχίζεται για να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές που θα κάνουν και φέτος Πάσχα, τιμώντας το έθιμο, έστω και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας καταγράφηκε μια αύξηση στις παραγγελίες κρέατος, με τους κρεοπώλες να έχουν αλλάξει εν μέρει των τρόπο λειτουργίας τους, αφου στην καθημερινή διαδικασία της επιχείρησης τους, εντάχθηκαν οι τηλεφωνικές παραγγελίες και το ντελίβερι.

Οι καταναλωτές δείχνουν την προτίμηση τους στο αρνί, χωρίς να παραλείπουν να παραγγείλλουν και άλλα είδη κρέατος, όπως μοσχαράκι και κατσίκι. Συμφωνα με τους εκπροσώπους των κρεοπωλών γενικά υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά ενώ οι τιμές των ελληνικών αμνοεριφίων κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.

Τιμές στα ίδια επίπεδα

Οι καταναλωτές αναζητούν και φέτος ντόπια αμνοερίφια, το πολύ 15 κιλών, σε τιμές ικανοποιητικές. Κάτι που φαίνεται πως ισχύει, μιας και οι τιμές που καταγράφονται είναι πολύ καλές, ίδιες ή και λίγο καλύτερες σε σχέση με πέρυσι.

Για το αρνάκι η τιμή κυμαίνεται από τα 8 ως 8,5 ευρώ το κιλό, το κατσίκι η μέση τιμή είναι τα 9 ευρώ, το μοσχάρι (ανάλογα το κομμάτι) από 7.9 ως 10.5 ευρώ το κιλό, για το χοιρινό η μέση τιμή είναι τα 5 ευρώ, ενώ για το κοτόπουλο η μέση τιμή είναι τα 4 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα κρεοπωλεία θα είναι ανοικτά και σημερα για να εξυπηρετούν τον κόσμο ως την τελευταία στιγμή, αν και όπως έχουν τονίσει οι ίδιοι, οι κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν φροντίσει να προμηθευτούν το κρέας για το πασχαλινό τραπέζι έγκαιρα…

 

voucherergasia.gr  18 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα