Μεσω τηλεφωνου η αγορά του Πασχαλινού οβελία!

cretalive.gr  03 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
Μεσω τηλεφωνου η αγορά του Πασχαλινού οβελία!

“Ψωνίστε έγκαιρα για να γίνει με ομαλό τρόπο η τροφοδοσία της αγοράς” συμβουλεύουν οι κρεοπώλες του Ηρακλείου εν όψει Πάσχα.

Και για την αποφυγή... συνωστισμού, συμβουλεύουν τους καταναλωτές να ξεκινήσουν από τώρα τις προκρατήσεις τους! Πρωτόγνωρα πράγματα, στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε!

Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή κι αποτινάξουμε από επάνω μας τη λογική/νοοτροπία/παράδοση που μας... συνοδεύει αναντάν παπαντάμ: ότι είμαστε της τελευταίας στιγμής!

Για το καλό όλων είναι και θα είναι...

“Φροντίστε εγκαίρως για την προμήθεια αρνιού και του κατσικιού σας” συμβούλευσε τους ακροατές της ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Συνδέσμου κρεοπωλών νομού Ηρακλείου κ. Μιχάλης Βερτούδος.

Όσο πιο νωρίς γίνουν οι κρατήσεις και οι παραγγελίες, τόσο καλύτερα θα γίνει η κίνηση στην αγορά.

“Επάρκεια υπάρχει, ωστόσο δεν ξέρουμε τι ποσότητες θα σφάξουμε. Αυτό εξαρτάται από τη ζήτηση. Εφέτος βαδίζουμε όλοι σε ένα δύσκολο δρόμο. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για όλους” παρατήρησε ο κ. Βερτούδος.

Η κίνηση στην αγορά του κρέατος ήταν αυξημένη της πρώτες ημέρες του... εγκλεισμού. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως “η δουλειά έπεσε κατακόρυφα”, κάτω από το 50%!

Στην περίοδο όπου βρισκόμαστε ο κόσμος νηστεύει και το κρέας αλλά και τις πολλές ... εξόδους (για το δεύτερο, πολύ καλά κάνει!).

“Ο κόσμος είναι συγκρατημένος. Δεν ξέρουμε τις ανάγκες του καθενός. Γι’ αυτό και κοιτάζουμε κι εμείς να γίνουν όλα νωρίτερα και πιο ομαλά, εφέτος, ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να μην υπάρχουν ελλείψεις. Και οι καταναλωτές να είναι ήσυχοι και να ξέρουν τι θα βάλουν στο τραπέζι τους” σχολίασε ο πρόεδρος των κρεοπωλών, που εξέφρασε την πίστη του ότι “οι καταναλωτές στο πασχαλινό τραπέζι θα κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν για να μην τους λείψει τίποτα και να περάσουν καλά”.

Σε συνέχεια των χθεσινών λεγομένων του κ. Χνάρη στο Cretalive, ότι “γίνεται μία προσπάθεια να μην γίνουν εισαγωγές αρνιών από Ρουμανία και Βουλγαρία, και να διατεθούν μόνο ελληνικά στην αγορά”, ο κ. Βερτούδος είπε σήμερα: “Είμαστε πάντα στο πλευρό των Ελλήνων κτηνοτρόφων ως συνοικιακά και παραδοσιακά κρεοπωλεία”.

Οι τιμές των αμνοεριφίων (γάλακτος) δεν έχουν κλείσει ακόμα. Πάντως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις του κ. Βερτούδου θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα: 7,5 το κιλό για το αρνάκι και 8,5 ευρώ το κατσικάκι.

 

cretalive.gr  03 April, 2020 ΑΡΘΡΑ