Δάνειο 3,4 εκ. ευρώ θα πάρει ο Δήμος για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών

mesaralive.gr  03 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δάνειο 3,4 εκ. ευρώ θα πάρει ο Δήμος για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών

φωτο:mesaralive.gr

Σε διερεύνηση της αγοράς, για την εξασφάλιση της πιο συμφέρουσας προσφοράς είτε από τράπεζα είτε από το Παρακαταθηκών και Δανείων για τη λήψη δανείου 3.400.000 ευρώ, προχωρεί ο Δήμος Φαιστού μετά και την απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ Φαιστού.

Όπως αναφέρθηκε, το ποσό αυτό θα πάει εξολοκλήρου και μόνο σε αποπληρωμή οφειλών οι οποίες είναι διαχρονικές και σε βάθος χρόνου 20ετίας,  ενώ τονίστηκε ότι ο Δήμος υποχρεώνεται να προχωρήσει σε δανεισμό προκειμένου να ισοσκελιστεί και ο Προϋπολογισμός και να μπορέσει να λειτουργήσει.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυράκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις οφειλές οι οποίες θα αποπληρωθούν με το δάνειο, ενώ ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αρμουτάκης τόνισε ότι ο Δήμος είναι βιώσιμος και μπορεί να το αποπληρώσει, προσθέτοντας ότι η διάρκεια του δανεισμού θα είναι για 25 χρόνια και όπως ο ίδιος εκτιμά η πιο συμφέρουσα πρόταση επιτοκίου αναμένεται να είναι από το Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επίσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε ότι ο νόμος υποχρεώνει το Δήμο να πάρει δάνειο προκειμένου να πληρώσει τις οφειλές του και να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του.

Κάθετα αντίθετη στη λήψη δανείου, ήταν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη που ζήτησε εγγυήσεις ότι με τη λήψη δανείου «αυτό το βάρος δεν θα μεταφερθεί στους δημότες».

Επίσης έντονα αντέδρασαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Φασομυτάκης και Γιάννης Μανιαδάκης, που τόνισαν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή βρήκε χρέη 12,5 εκ. ευρώ, όμως δεν πήρε δάνειο και καταψήφισαν την πρόταση. 

Μάλιστα η μείζονα αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων τονίζοντας ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο.

Αναλυτικότερα οι τοποθετήσεις σε επόμενη ανάρτησή μας.

 

mesaralive.gr  03 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα