Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ συγκαλεί ο Δήμος Φαιστού

mesaralive.gr  10 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δημοτικό Συμβούλιο μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ συγκαλεί ο Δήμος Φαιστού

Φώτο: Mesaralive.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Νικολακάκης

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ

 

Τα υπαρκτά πλέον δεδομένα που έχουν να κάνουν με την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη αναφέρονται σε πρόσφατο έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού κου Μουζάλα προς την ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ, όπου παρέχονται πληροφορίες - διευκρινίσεις, αλλά και εναλλακτικές λύσεις για την εγκατάσταση αυτή.

Με αφορμή τα παραπάνω έχουν ήδη δρομολογηθεί οι παρακάτω εξελίξεις:

Άτυπη συνάντηση των Δημάρχων με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης τη Δευτέρα 12/9/2016
Συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης την Τρίτη 13/9/2016 με πρόσκληση συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εκπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου και του κου Μουζάλα , με αντικείμενο συζήτησης το προσφυγικό ζήτημα. Πουθενά στην πρόσκληση της συνεδρίασης δεν αναφέρεται ότι θα παρθεί οριστική απόφαση για το θέμα.

Οι Δημότες δικαιούνται αλλά και επιβάλλεται να ενημερωθούν στο σωστό χρόνο, υπεύθυνα αλλά και πολύπλευρα για το προσφυγικό ζήτημα και τους τρόπους διαχείρισής του. Είναι αναγκαίο, όμως, να  ακουστούν πρώτα οι υπεύθυνες και καθαρές τοποθετήσεις όλων όσων καλούνται να διαχειριστούν το ζήτημα αυτό, πέρα και πάνω από τα όρια του Δήμου μας, στα αρμόδια όργανα και θεσμούς. Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι Δημότες  με ψυχραιμία να λάβουν σε τοπικό επίπεδο, δια των αντιπροσώπων τους, τις όποιες αποφάσεις τους.

Γι’ αυτό αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης θα γίνει πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. Φαιστού με μοναδικό θέμα τη συζήτηση – ενημέρωση- αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Φαιστού

Γιάννης Νικολακάκης 

 

mesaralive.gr  10 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα