Διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου και εξυπηρέτηση στη Μεσαρά

cretalive.gr  14 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου και εξυπηρέτηση στη Μεσαρά

Να αποκατασταθεί μια ακόμη αδικία σ ένα τόπο που ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ δίνει πολλά στην Εθνική μας Οικονομία, αλλά παίρνει ελάχιστα και συνήθως ετεροχρονισμένα.

Του Τίτου Ταγαράκη*
 

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη και την τελετή θεμελίωσης του ΝΕΟΥ Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελίου, ενός αναμφισβήτητα μεγάλου αναπτυξιακού έργου για τον τόπο μας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και τα τοπικά έργα σύνδεσης του, η κατασκευή των οποίων προγραμματίζεται παράλληλα με εκείνη του κυρίως έργου και είναι περιοριστικά τα παρακάτω:

ΤΟΠΙΚΑ ΕΡΓΑ – ΟΔΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

• Παρεμβάσεις επί του ΒΟΑΚ για την κατασκευή του νέου Α/Κ Χερσονήσου με επεμβάσεις αναβάθμισης των χαρακτηριστικών των τοπικών οδών προς Χερσόνησo.

• Οδός σύνδεσης Αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ στο ύψος του οικισμού Χερσονήσου μήκους περίπου 18km, 2 κλάδων με 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος.

• Αποκατάσταση της υφιστάμενης Ε.Ο. Χερσόνησος – Καστέλι στα σημεία επιρροής από την νέα οδό σύνδεσης ΒΟΑΚ – Αεροδρομίου.

• Οδός σύνδεσης Αεροδρομίου με την Οδό Αρκαλοχωρίου - Βιάννος μήκους περίπου 6km, με 1 λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος.

• Περιμετρική οδός Καστελίου μήκους 1,5km.

• Εξωτερικό περιμετρικό δίκτυο Αεροδρομίου με την αναβάθμιση των χαρακτηριστικών των υφιστάμενων οδών που επηρεάζονται εκτιμώμενου συνολικού μήκους 20km.

Τα παραπάνω αναφερόμενα έργα ασφαλώς και είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση της ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΗΘΙΟΥ – ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ και της ΒΙΑΝΝΟΥ, σκέφτηκα όμως πως αγνοήθηκε παντελώς η πρόσβαση σε ένα ζωτικό κομμάτι του Νομού μας η ΜΕΣΣΑΡΑ, αλλά και το ΝΟΤΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ (Αμάρι-Αγιος Βασίλειος), μιας και ο υφιστάμενος κατ επίφαση «νότιος άξονας» δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στη σημερινή του κατάσταση, ενός πληθυσμού πάνω από 50.000 ανθρώπων.

Η παρουσία βεβαίως του Δημάρχου Φαιστού μεταξύ των παρευρισκομένων με καθησύχασε προσωρινά, μέχρι που πληροφορήθηκα άτυπα ότι ούτε προφορική, ούτε και γραπτή παρέμβαση έγινε για την παραπάνω αναγκαιότητα.

Ας ελπίσομε πως σύντομα οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς θα δραστηριοποιηθούν μαζικά και δυναμικά για την αποκατάσταση αυτής της παράληψης, προκειμένου να αποκατασταθεί μια ακόμη αδικία σ ένα τόπο που ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ δίνει πολλά στην Εθνική μας Οικονομία, αλλά παίρνει ελάχιστα και συνήθως ετεροχρονισμένα.

*ο Τίτος Ταγαράκης είναι Επίτιμος Δικηγόρος, τ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου

 

cretalive.gr  14 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα