Τυμπάκι: «Τρέχουν» για το έργο που θα ενώσει όλο το παραλιακό μέτωπο!

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τυμπάκι: «Τρέχουν» για το έργο που θα ενώσει όλο το παραλιακό μέτωπο!

Ενα οραματικό έργο που θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου - και όχι μόνο - και το οποίο αποτελεί διακαή πόθο της τοπικής κοινωνίας, φαίνεται πως μπαίνει ξανά σε φάση υλοποίησης.

Ο λόγος για την παραλιακή διαδημοτική οδό, τον πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο δηλαδή, που θα ενώσει το παραλιακό μέτωπο του Τυμπακίου, με τον Κόκκινο Πύργο, το Καλαμάκι, την Αγια Γαλήνη μέχρι και τα Μάταλα.

Το θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους αντιδημάρχους του Δήμου Φαιστού Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του Δήμου Φαιστού, τονίστηκε πως το έργο αυτό αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής, καθώς μέσα από την υλοποίηση του, θα υπαρξει μια τεράστια τόνωση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ο κ. Φασομυτάκης, μιλώντας στο mesaralive.gr σημείωσε πως μέσα από την ήπια εκμετάλλευση της συγκεκριμένη περιοχής και με σεβασμο στο περιβάλλον, θα αξιοποιηθεί ένα κομμάτι ζωτικής σημασίας για την τοπική Οικονομία.

Ο Υπουργός, στη διάρκεια της συζήτησης, φάνηκε θετικός με την υλοποίηση του έργου αυτού και μάλιστα ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου την άμεση έναρξη των επαφών με τις αντίστοιχες Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού, για να ξεκινήσει η διαδικασία και να διαπιστωθεί πόσο άμεση μπορεί να γίνει η παραχώρηση τμήματος του αεροπορικού στρατοπέδου Τυμπακίου για να προχωρήσει το έργο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως για το έργο αυτό, εχουν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, όμως μέχρι σήμερα παραμένει «παγωμένο», αν και η υλοποίηση του αποτελεί πάγιο αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας. 

 

  23 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα