Εξελίξεις με το θέμα του αστυνομικού Σταθμου στο Ζαρό

mesaralive.gr  24 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εξελίξεις με το θέμα του αστυνομικού Σταθμου στο Ζαρό

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σε επικοινωνία του με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, της εξέθεσε το μείζον πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Ζαρού και ζήτησε από την Υπουργό προχωρήσει στην επαναλειτουργία του αστυνομικού σταθμού Ζαρού, ο οποίος ρημάζει εδώ και χρόνια, μέσα σε πλήρη εγκατάλειψη περιμένοντας ξανά να επανδρωθεί.

Τι εχει γίνει ως σημερα

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ζαρού, που βλέπουν πως η μικροεγκληματικότητα και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται.

Αιτία αποτελεί το γεγονός πως εδώ και 8 χρόνια ο αστυνομικός Σταθμός Ζαρού παραμένει κλειστός με αποτέλεσμα μια ολόκληρη ορεινή περιοχή με πάνω από 5 χιλιάδες κατοίκους να είναι έρμαιο στις ορέξεις των επιτήδειων.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς μέσα από καταγγελίες τους, αλλά και επιστολή προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνουν το πρόβλημα και ζητούν από την Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του αστυνομικού Σταθμού.

«Δεν έχει τελειωμό η παραβατικότητα στο Ζαρό και τη γύρω περιοχή. Δεν περνούν λίγες μέρες που θα συμβεί κάτι και το επόμενο διάστημα θα έρθει κάτι καινούργιο.

Οι καταγγελίες μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Οι κλοπές και όχι μόνο έχουν γίνει μάστιγα, με τους κατοίκους της πάνω Ρίζας, να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν και να νοιώθουν ανασφάλεια για της περιουσίες αλλά και της ζωές τους.

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός σταθμός Ζαρού, που επόπτευε μια ολόκληρη ορεινή περιοχή και πάνω από 5 χιλιάδες κατοίκους, ρημάζει, αφού χρόνια τώρα είναι κλειστός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτίριο που στεγαζόταν ο αστυνομικός σταθμός Ζαρού, είναι ιδιόκτητο, κάτι που δεν επιβαρύνει το κράτος σε δαπανηρά ενοίκια, αφού έχει κτισθεί με έξοδα των κατοίκων του Ζαρού και έχει παραχωρηθεί στην ελληνική αστυνομία, μέχρι να υφίσταται και να είναι ενεργός.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο χώρος και το κτίριο του σταθμού, πρέπει να παραδοθεί στους κατοίκους του Ζαρού. Ο αστυνομικός σταθμός Ζαρού, ρημάζει, εδώ και χρόνια, μέσα σε πλήρη εγκατάλειψη, περιμένοντας ξανά να επανδρωθεί..!
Ζητούμε την επαναλειτουργία του αστυνομικού σταθμού Ζαρού, περιμένοντας τις δικές σας ενέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που είχε σταλεί στην κ. Γεροβασίλη.

 

mesaralive.gr  24 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ