Εκπληκτική και η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Τεχνών (φωτο)

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Εκπληκτική και η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Τεχνών (φωτο)

Η χθεσινή βραδιά κέρασε τους πάντες... με ποίηση, τέχνη, παραμύθι και μουσική.

Η εκπαιδευτικός κα Κλαίρη Κανελοπούλου με της ποίησης το λόγο, η δασκάλα κα Μαυρουδή  Μαρία με την αφήγηση διδακτικού παραμυθιού για παιδιά. Με ποίηση μας κέρασε και η γνωστή πολυτάλαντη ραδιοφωνική παραγωγός Υβα Κουμαντάκη.

Με μουσική μας ταξιδεψε ο μουσικός ταλαντούχος κιθαρωδός Γιάννης Ανδριγιαννάκης με τις μαθήτριες του Μαρκάκη  Βαλάντω, Πατρικαλάκη Στέλλα και Πατρικαλάκη Κατερίνα.

Ο δάσκαλος και άξιος σμιλευτής του λόγου κος Αντώνης Μανδαλάκης μας κερασε με ποίηση της πέννα του σημάδι.

Της Κρητικής ντοπιολαλιάς τεχνίτρια ζηλευτή και με μεράκι η κα Χαριστή Κουκουμπεδάκη μας οδηγησε στις ρίζες μας μέσω της δικής της ποιητικής γραφής.

Και η βραδιά εκλεισε τις πύλες της κάτω από του έναστρου ουρανού τη σκέπη η εναλλακτική μουσική του δεξιοτέχνη μουσικού  Δουλγεράκη Λάμπη.

Τη χθεσινη βραδιά  κερασαν οι Σύλλογοι Καμαρών και Αντισκαρίου.

Μεγάλη ανταποκριση

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ και όλα κύλισαν όμορφα. Βλέπεις οι Τέχνες έχουν γιορτή για 8 εργάσιμες ημέρες! Παιδιά για το εργαστήρι υποκριτικής με τον αξιόλογο καλλιτέχνη ηθοποιό Γιάννη Πανταγιά, Κρητική μουσική από το συγκρότημα του Μιχάλη Μαραγκάκη, και  Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα των «ΣΧΟΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΛΑΔΑΚΗ» και η βραδιά κύλισε υπό τους ήχους της μουσικής πανδαισίας αρωμάτων και χρωμάτων συναισθημάτων και υπό το άγρυπνο «βλέμμα» του ολόγιομου φεγγαριού.

Η έναρξη έγινε με το τραγούδι «Το Χάδι της Ελπίδας» σε στίχους Κατερίνας Σηφάκη – Κουρτάκη και την απαγγελία ποιημάτων της από τους μαθητές της Μιχάλη, Σάββα, Μαρία και Κωνσταντίνο.

Υπήρξε και μια ευχάριστη απρόσμενη έκπληξη: Η μουσική που συνέθεσε ο μουσικοσυνθέτης Simone Pietro Valzania πάνω στην οποία ακούστηκαν οι στίχοι του τραγουδιού, είναι από το δίσκο ενός μεγάλου μουσικού έργου του, που έγραψε ως συνεργάτης για λογαριασμό της RAI [ Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης της Ιταλίας]. Η RAI λοιπόν για προχθες – πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ως δώρο, παραχώρησε το δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ με την ευχή και ενθάρρυνση για τη συνέχιση του Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου και για τα επόμενα χρόνια.

Η ζωγραφική με τις ζωγράφους Εύα Κουβίδου και Βούλα Λαδουκάκη η οποία με μοναδικό τρόπο δίνει χρώμα στη γκρίζα ζωή μας. Το Π.Κ. Ι. Μητοπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας συμμετέχει με τα έργα των μαθητριών μικτών τεχνικών ντεκουπάζ και την εκπαιδεύτρια εικαστικό κα Μαρία Βασιλάκη η εκπαιδευτικός κα Βαγγελιώ  Ανδρουλιδάκη  με την χειροτεχνία κοσμήματος, που κρητική παράδοση μας θυμίζει. Φυσικά με τη συμμετοχή των ομάδων «Σαμαρειτών», «Το Μέλλον», την ομάδα νέων του Δήμου «ΔΡΩ» και με τα κεράσματα των Συλλόγων. Σε εκείνη τη  βραδιά  κέρασαν ο Σύλλογος Γυναικών Γαλιάς.

 Δειτε φωτογραφίες

 

mesaralive.gr  29 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα