Εκρηκτικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού (Φωτογραφίες και Βίντεο)

mesaralive.gr  26 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκρηκτικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Φώτο: mesaralive

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού με κατοίκους του Αντισκαρίου να διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χωριό εξαιτίας της διακοπής υδροδότησης.

Και μπορεί η συνεδρίαση να ήταν έκτακτη και να είχε ως μοναδικό θέμα τον Προϋπολογισμό και τις διορθώσεις που ζητήθηκαν από Αποκεντρωμένη και Υπουργείο, ωστόσο για δύο και πλέον ώρες θέμα συζήτησης ήταν το Αντισκάρι. Να σημειωθεί ότι όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι το νερό στο χωριό εδώ και πολλές μέρες έρχεται  για δυο τρεις  ώρες και μετά κόβεται με αποτέλεσμα τα περισσότερα σπίτια να μένουν χωρίς νερό αφού η μορφολογία του εδάφους δεν επιτρέπει στο νερό να πάει σε όλο το χωριό.

Οι κάτοικοι με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μανώλη Κουτσάκη απαίτησαν από την ΔΕΥΑ Φαιστού να δοθεί νερό 24 ώρες το 24ωρο και να πάει το νερό στις βρύσες του χωριού. Οι αναφορές του προέδρου της ΔΕΥΑΦ, ότι το βράδυ της Τρίτης πάρθηκε απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνει διακανονισμός με τη ΔΕΗ και την Τετάρτη το πρωί πληρώθηκε το 10% της οφειλής με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να δώσει και πάλι ρεύμα στη γεώτρηση του Αντισκαρίου, περισσότερο εξόργισαν τους κατοίκους παρά τους καθησύχασαν. Όπως έλεγαν το χωριό  συνέχιζε να μένει χωρίς νερό αν και 8 η ώρα το βράδυ, ενώ επέμεναν να μάθουν ποιος έκοψε το νερό στο Αντισκάρι. Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι ανέφεραν ότι:

«Το Δημοτικό Σχολείο του χωριού έκλεισε, λόγω της τραγικής κατάστασης που δημιουργήθηκε από την έλλειψη του νερού. Έξι παιδιά έχουν ουρολοίμωξη.  Υπάρχουν ηλικιωμένοι και ανήμποροι που δεν έχουν σταγόνα νερό εδώ και μέρες.  Τιμωρείται ολόκληρο χωριό επειδή η ΔΕΥΑΦ δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της δηλαδή να εντοπίσει τους κακοπληρωτές και να αφαιρέσει υδρόμετρα».

Ποιος έκοψε το νερό;

Αυτή ήταν η ερώτηση που επαναλάμβαναν οι κάτοικοι ξανά και ξανά παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑ Φαιστού κ. Μ. Στυλλιανάκη ότι ήδη έγινε διακανονισμός με τη ΔΕΗ και θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ το νερό κόπηκε μετά τη διακοπή στην οποία προέβη η ΔΕΗ λόγω της οφειλής 287.000 ευρώ που αφορά ρεύμα της γεώτρησης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η  ΔΕΗ προχώρησε σε προγραμματισμό διακοπών στη γεώτρηση του Αντισκαρίου μετά την απόφαση της ΔΕΥΑΦ να μην προχωρήσει σε διακανονισμό. Εκεί όπως φαίνεται είναι και η απάντηση για το ποιος έκοψε το νερό. Η ΔΕΥΑΦ προτίμησε να αρνηθεί τον όποιο διακανονισμό, λόγω των οφειλών που υπήρχαν από τους κακοπληρωτές του Αντισκαρίου και μη μπορώντας όπως αναφέρθηκε να πληρώσει,  με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να αρχίσει τις διακοπές ρεύματος και το Αντισκάρι να μένει χωρίς νερό.  Αποτέλεσμα να μένουν χωρίς νερό και άνθρωποι που πλήρωναν κανονικά τον λογαριασμό τους.

Χθες το πρωί πάντως η ΔΕΥΑΦ προχώρησε σε διακανονισμό πληρώνοντας μάλιστα το 10% της οφειλής. Ζητούμενο βέβαια για να μην χαθεί η ρύθμιση είναι να πληρώνονται οι δόσεις, και για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύδρευση να λειτουργήσει ανταποδοτικά και οι οφειλέτες να πληρώσουν οι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Το να αφήσεις ωστόσο ένα ολόκληρο χωριό χωρίς νερό επειδή υπάρχουν κάτοικοι που δεν πληρώνουν τους  λογαριασμούς τους είναι άδικο όπως ειπώθηκε πολλές φορές χθες το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ Φαιστού, τόσο από τους κατοίκους του Αντισκαρίου όσο και από δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό της έντασης που υπήρχε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού είναι και το Βίντεο που ακολουθεί

 

mesaralive.gr  26 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα