Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε ποια εισοδήματα είναι αφορολόγητα

  21 May, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Φορολογικές δηλώσεις: Δείτε ποια εισοδήματα είναι αφορολόγητα

Από τον φόρο του 2022 εξαιρούνται μια σειρά από εισοδήματα  , ενισχύσεις, αποζημιώσεις και επιδόματα υπό την προϋπόθεση ότι αυτά  έχουν αναγραφεί στους σωστούς κωδικούς της φορολογικής δήλωσης.

Παρακάτω παρατίθεται η λίστα με τις κατηγορίες μισθών, συντάξεων παροχών σε είδος, αποζημιώσεις και επιδομάτων που είναι αφορολόγητα:

Το επίδομα ανεργίας του  ΟΑΕΔ. Αυτό δεν φορολογείται εάν το άθροισμα των εισοδημάτων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει το ποσό των  10.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
Το επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων.
Το επίδομα στέγασης .Υπενθυμίζεται ότι αυτό χορηγείται σε νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.
Το επίδομα των  δικαστικών λειτουργών και των μελών του κυρίου προσωπικού του ΝΣΚ. Το επίδομα χορηγείται  στους παραπάνω για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, για την αντιστάθμιση δαπανών και για την αποζημίωση εξόδων παράστασης.
Οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%.
Το εξωϊδρυματικό επίδομα.  Υπενθυμίζεται ότι αυτό καταβάλλεται σε ειδικές κατηγορίες ατόμων με αναπηρίες.
Η αποζημίωση εξόδων διαμονής και σίτισης και η ημερήσια αποζημίωση που έχουν καταβληθεί από τον εργαζόμενο αποκλειστικά για σκοπούς της επιχειρηματικής δραστηριότητας του εργοδότη.
Η αποζημίωση για έξοδα κίνησης. Αυτήν την καταβάλει  εργοδότης σε  εργαζόμενο.
Το επίδομα επικίνδυνης εργασίας .Αυτό καταβάλλεται με τη μορφή πτητικού, καταδυτικού, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών και υποβρυχίων καταστροφών σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.
Το επίδομα γέννησης  του ΟΠΕΚΑ .
Ειδική παροχή του ΟΑΕΔ  σε ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μητέρες. Αυτή καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ  κατά το διάστημα που οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μητέρες έχουν λάβει 6 μήνες άδεια  ύστερα από συμφωνία με τον εργοδότη τους.
Η διατροφή, σύμφωνα με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη.
Οι έκτακτες εφάπαξ οικονομικές ενισχύσεις σε δικαιούχους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

 

  21 May, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα