Γίνεται πράξη η απόσταξη του κρασιού για… αντισηπτικό

  29 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Γίνεται πράξη η απόσταξη του κρασιού για… αντισηπτικό

Η απόσταξη του κρασιού για την παραγωγή αντισηπτικού είναι προ των πυλών, μιας και το αίτημα των αμπελουργών – δια των εκπροσώπων τους- αναμένεται να γίνει πράξη.
Αυτό έγινε γνωστό μετά από την εντολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόσταξη κρίσης.

Ο κ. Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε αυτή την απόφαση, με την οποία γίνεται γνωστό ότι το αίτημα των αμπελουργών (που είχε κατατεθεί τις προηγούμενες μέρες, έπειτα απο την ιδέα του αντιπροέδρου της ΕΑΣΗ Μύρωνα Χιλετζάκη που τέθηκε επί τάπητος στο ΔΣ της ΕΑΣΗ), μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Έτσι εκτιμάται ότι συνολικά 30.000 τόνοι κρασιού από όλη την Ελλάδα θα μετατραπούν σε οινόπνευμα, το οποίο θα αγγίξει σε ποσότητα τους 6-7 χιλιάδες τόνους, μετά το τέλος της διαδικασίας απόστασξης του.

Η κίνηση αυτή θα ωφελήσει αφενός τους αμπελουργούς, αφετέρου θα συμβάλλει στην επάρκεια αντισηπτικού το οποιο είναι τόσο πολύτιμο, εξαιτίας της εμφάνισης του κορωνοιου στη ζωη μας.

Το ποσό που θα δοθεί θα ξεκινά από 50-60 λεπτά το λίτρο, ανάλογα βεβαίως και την ποιότητα του κρασιού και την ποικιλία του.

 

  29 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ