Κι αυτοί... αυξήσεις!

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος  05 March, 2015 ΑΡΘΡΑ
Κι αυτοί... αυξήσεις!

Φωτό: a-pella.blogspot.com

Τα πράγµατα είναι στριµωγµένα, όπως αναγνωρίζει άλλωστε και ο υπουργός Οικονοµικών στις δύο ως τέσσερις καθηµερινές συνεντεύξεις και µακροσκελείς δηλώσεις του στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Είναι πολλά τα χρήµατα που πρέπει να πληρώσουµε και δεν τα έχουµε.

Και είναι, βέβαια, και πολλά εκείνα που έχουµε να παίρνουµε, αλλά το κακό µε τα δανεικά είναι ότι για να τα πάρεις πρέπει να εκπληρώσεις τους όρους µε τους οποίους στα έχουν δανείσει.

Οι ξένοι δεν µας βλέπουν διατεθειµένους  για πολλά. Γι' αυτό και πιέζουν. Ο Ντράγκι σφίγγει τις στρόφιγγες της ρευστότητας, ο Σόιµπλε απειλεί µε χρεοκοπία και το µοναδικό «παραθυράκι» που έχει αποµείνει ανοιχτό είναι ότι µπορεί και να πάρουµε κάποια από τα χρήµατα που εκκρεµούν αν στο µεταξύ δείξουµε πως όταν δεσµευόµαστε για µεταρρυθµίσεις το εννοούµε και τις προωθούµε.

Αλλά οι κυβερνώντες άλλα ακούν, άλλα καταλαβαίνουν και άλλα κάνουν.

Μεταρρυθµίσεις ζητάνε οι δανειστές, µε αυξήσεις και προσλήψεις απαντούν οι δικοί µας.

Η ελλειµµατική ΔΕΗ δίνει άµεσα στους εργαζοµένους της αύξηση της τάξης του 8-10%, την οποία θα πληρώσουν, φυσικά, τα γνωστά υποζύγια του φορολογικού συστήµατος και όχι ο χουβαρντάς Λαφαζάνης που προσυπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Και παράλληλα προωθείται και το νοµοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη 2.000 ατόµων, γιατί ο Ν. Παππάς κρίνει ότι ο ελληνικός λαός έχει νοσταλγήσει την ενηµέρωση την οποία δηµόσια και επανειληµµένα είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως «εφάµιλλη της ΥΕΝΕΔ».

Κι όσο για το κόστος, τα κορόιδα να είναι καλά. Θ' αυξηθεί το χαράτσι που πληρώνουν.

Μπορεί οι κυβερνώντες να είναι χαµένοι στον µικρόκοσµο των εσωκοµµατικών τους διαφορών και διαφωνιών και µπορεί ο υπουργός Οικονοµικών να ζει ακόµη µε την ψευδαίσθηση ότι η ευθύνη της διαχείρισης των οικονοµικών µιας χώρας υπηρετείται µε φραστικά πυροτεχνήµατα που εκτοξεύονται σήµερα, ανασκευάζονται αύριο και ακυρώνονται µεθαύριο, αλλά όταν όλοι -σύµµαχοι, εταίροι και δανειστές- τους λένε ότι δεν εµπνέουν καµιά εµπιστοσύνη, τότε οφείλουν ν' ανησυχούν και να ψάχνουν να βρουν αν, πώς και πού µπορούν να διορθώσουν κάτι.

Αν φυσικά τους ενδιαφέρει να τιµήσουν τη βασική δέσµευση -την παραµονή στο ευρώ- µε την οποία εκλέχτηκαν.

 

Πηγή: [email protected],etnos.gr

 

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος  05 March, 2015 ΑΡΘΡΑ