Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φαιστού στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Φαιστού

mesaralive.gr  10 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φαιστού στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Φαιστού

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Φαιστού, Ζαχαριουδάκη Γιάννη, και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χουστουλάκη Γενοβέφα, περιόδευσε την Παρασκευή 5 Απριλίου σε εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τον προϊστάμενο κ. Πρίντεζη Μιχάλη, έγινε αναφορά στην ανάγκη μόνιμης και σταθερής  δουλειάς, ανάγκη αύξησης του προσωπικού  (χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για όλο τον Δήμο Φαιστού υπάρχει μία (!) Ψυχολόγος) και εξασφάλισης αξιοπρεπών εγκαταστάσεων για την άσκηση των καθηκόντων των εργαζομένων. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ζαχαριουδάκης Γιάννης, αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα και τη διεκδίκηση για πλήρη στελέχωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με το αναγκαίο επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ψυχοκοινωνικές και άλλες ανάγκες των εξυπηρετούμενων- λαϊκών οικογενειών, που χρήζουν υποστήριξης.

Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε με τις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο σπίτι», αναδείχθηκαν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου αριθμητικά προσωπικού (συμβασιούχων και κοινωφελούς εργασίας) να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες υποστήριξης των εξυπηρετούμενων από το Πρόγραμμα, με μόλις ένα όχημα για κάθε δημοτική ενότητα, ελάχιστα έως καθόλου αναλώσιμα και αυξημένα καθήκοντα και εμπλοκές – καθυστερήσεις που προκύπτουν στη μισθοδοσία τους λόγω χρεών της πρώην κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκε στο ότι το ΚΚΕ από όλες τις θέσεις, μέσα από τα θεσμικά όργανα, τη Βουλή, τα σωματεία κλπ, παλεύει σταθερά και στηρίζει το αίτημα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Αυτός δεν είναι απλά δίκαιος, αλλά και ο πλέον αναγκαίος δρόμος σήμερα, για να στηριχτεί και να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα -σημαντικό ως προς τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ συνανθρώπων μας, για το δικαίωμα τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία, να ζουν με αξιοπρέπεια-  και έκφρασε την ανησυχία για τη διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων, μέσω συμμετοχής τους στην προκήρυξη μονιμοποίησης. Κανείς, και πόσο μάλλον εκλεγμένος και υποψήφιος στους Δήμους, δεν μπορεί να σταθεί σιωπηλός παρατηρητής των αρνητικών εξελίξεων στο πρόγραμμα, όπως συμβαίνει με τη δημοτική αρχή και τους νυν υποψήφιους που δεν κάνουν κουβέντα για την ουσία του προβλήματος. Κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός στο δικαίωμα των εργαζομένων του προγράμματος στη μόνιμη σταθερή δουλειά, χωρίς τη μακροχρόνια ομηρία των συμβάσεων, χωρίς την απάτη ενός ακόμη διαγωνισμού που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με το γνωστό κόλπο ένα μέρος των εργαζόμενων να το πετάει στην ανεργία και τους υπολοίπους να τους θέτει στο κόσκινο και πάλι του ΑΣΕΠ.

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χουστουλάκη Γενοβέφα, επισήμανε ότι ο επίμονος και συνεχής αγώνας των εργαζομένων για 15 χρόνια είχε έστω και με προϋποθέσεις, αυτήν την εξέλιξη. Αποδεικνύεται ότι και για τις ελάχιστες κατακτήσεις απαιτείται σκληρός αγώνας. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να δώσει δύναμη στους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα βάζει στη θέση τους όλους αυτούς που λένε «δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες» και δείχνει ότι οι μόνοι πραγματικά χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να ξεχωρίσουν αυτούς που είναι πραγματικά δίπλα τους. Να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία και να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επικείμενες εκλογές.

 

mesaralive.gr  10 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα