Κρήτη: Εκδικάζεται η υπόθεση διακίνησης μεταναστών που είχαν βγει στα νότια παράλια

mesaralive.gr  01 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Εκδικάζεται η υπόθεση διακίνησης μεταναστών που είχαν βγει στα νότια παράλια

Συνωστισμός…στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με 18 κατηγορούμενους-οι περισσότεροι Κρητικοί-οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες από την Αίγυπτο στην Κρήτη.

Αν και το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης παραμένει ασύλληπτο καθώς διέφυγε στην Ρουμανία, συνεργοί του στην Κρήτη παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη μετά από δύο διακοπές. 

Στους βασικούς κατηγορούμενους εμπλέκονται πέντε Κρητικοί ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να παρείχαν στο κύκλωμα άμεση ή απλή συνδρομή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μόνο για τις δύο διαπιστωμένες περιπτώσεις μεταφοράς μεταναστών από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στα νότια παράλια της Κρήτης υπολογίζεται ότι το κύκλωμα αποκόμισε από 140.000 έως 200.000 ευρώ. Η «ταρίφα» για κάθε ενήλικο ήταν γύρω στις 2.500 με 3.000 ευρώ ενώ για τους ανήλικους ήταν πιο «τσιμπημένη», φθάνοντας τις 3.500 ευρώ.

Εκτός από την βασική κατηγορία της διακίνησης μεταναστών, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων αντιμετωπίζουν κατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης

 

mesaralive.gr  01 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα