Κρήτη: Συνεταιρισμός «τρέχει» για την προοπτική της κάλυψης των οφειλών

  09 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Κρήτη: Συνεταιρισμός «τρέχει» για την προοπτική της κάλυψης των οφειλών

Την προοπτική της κάλυψης των οφειλών του προς προμηθευτές, προσωπικό και συνεργάτες δίνει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου, η συμφωνία που έχει προγραμματίσει με τράπεζες και πιστωτές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου αναφέρει:

«Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης με μοναδικό θέμα την “Συμφωνία Εξυγίανσης με Τράπεζες και Πιστωτές”.

Η Γενική Συνέλευση, ομόφωνα, ενέκρινε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων μας προς τους πιστωτές της και τον μεγαλύτερο πιστωτή (Τρ. Πειραιώς) εξουσιοδοτώντας το Διοικητικό Συμβούλιο να ενεργήσει ό,τι προβλέπεται από τον νόμο.

Με την απόφαση αυτή ήρθαμε στο τελικό στάδιο μιας συμφωνίας που οι διοικήσεις του Α.Σ. επιζητούσαν από το 2014, αφού η οικονομική κρίση με τις επιπτώσεις της, κύρια στο αγροκτηνοτροφικό τομέα και σε συνδυασμό με επενδύσεις που συνέπεσαν χρονικά με αυτή την περίοδο την καθιστούσαν επιβεβλημένη.

Το σχέδιο προβλέπει την καταβολή του 100% των υποχρεώσεων της Ένωσης προς τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς καθώς και την διατήρηση της κυριότητας, νομής και κατοχής  όλων των παραγωγικών ακινήτων της Ένωσης.

Με την ολοκλήρωση της πρότασης αυτής δίνεται η δυνατότητα να αναδιαρθρώσουμε τα δάνεια και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας, κερδίζοντας τον απαραίτητο χρόνο, χωρίς ασφυκτικές πιέσεις για την επόμενη μέρα του Συνεταιρισμού και εξασφαλίζοντας συγχρόνως την αποκατάσταση των οικονομικών μας υποχρεώσεων, στο ακέραιο απέναντι σε παραγωγούς, προμηθευτές, προσωπικό και συνεργάτες».

 

  09 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα