Με μια ανεξήγητη κίνηση το Υπουργειο αφήνει τους αγρότες χωρίς αποζημιώσεις!

mesaralive.gr  29 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Με μια ανεξήγητη κίνηση το Υπουργειο αφήνει τους αγρότες χωρίς αποζημιώσεις!

Και όμως συμβαίνει και αυτό: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφήνει χωρίς αποζημιώσεις τους αγρότες του Νομού Ηρακλείου

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το μέλος της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, το Υπουργείο προχωράει τις επόμενες μέρες σε χορήγηση de minimis ύψους 5,35 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς  σταφυλιών μόνο της Κορινθίας, αφήνοντας εκτός, τους παραγωγούς του Ηρακλείου, που πέρυσι είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να καταστρέφονται εν μία νυκτί

Μια καταστροφή που είχε επέλθει στις 26 Ιουλίου του 2018, όταν μετά από έντονη βροχόπτωση, η καταστροφή για τα σταφύλια ήταν ολοκληρωτική και η οποία είχε καταγραφεί από τον ΕΛΓΑ!

Το Υπουργείο τότε δεσμεύτηκε για αποζημιώσεις στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών Ηρακλείου μέσω de minimis, αλλά μόλις εδομάδα πριν τις εκλογές υπέγραψε ΚΥΑ (σ.σ. χθες Παρασκευή 28 Ιουνίου) για τους παραγωγούς μόνο της Κορίνθου!

«Οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας δίνονται παντού,  εκτός από τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών, αλλά και τους ελαιοπαραγωγούς του Ηρακλείου που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Είναι άδικη και μεροληπτική η πολιτική του Υπουργείου που τα τελευταία χρόνια αποζημιώνει τους αγρότες της Κρήτης με «ψίχουλα» και τώρα καθόλου», σημειώνει ο κ. Καμπιτάκης.

Για το θέμα αυτό έκανε δήλωση και ο υποψήφιος Βουλευτης Νομου Ηρακλείου Ανδρεας Στρατάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Η είδηση της μη καταβολής αποζημιώσεων στους αμπελουργους και τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Ηρακλειου, προκαλεί δικαίως σε ολους οργή και αγανάκτηση.
Είναι μια απόφαση καταδικαστέα, με τους αγρότες μας να αδικούνται για μια ακόμη φορά, αφού βλέπουν πως δεν αποτελούν μέρος της πληρωμής μέσω de minimis, αν και η καταστροφή που υπεστησαν από τις καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο του 2018 ήταν τεράστια.

Μια καταστροφή στις καλλιεργειες του Ηρακλείου που ήταν τεράστιες και αδιαμφησβήτητες, σύμφωνα και με τις καταγραφές του ΕΛΓΑ.
Καλώ τους αγρότες να αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία νέα αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση και εμένα Βουλευτή τους, ώστε να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και να μην υπαρχουν πλέον αγρότες δύο ταχυτήτων. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι από τις 7 Ιούλη και μετά, με  τη Νέα Δημοκρατία στα ηνία της χώρας, το μέτρο αυτό θα ισχύσει για και τους αγρότες του Νομού Ηρακλείου»

 

mesaralive.gr  29 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα