Μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Γόρτυνας

mesaralive.gr  27 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Γόρτυνας

Φωτογραφία Αρχείου

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γόρτυνας, έθεσε στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπροσωπεία του Δήμου Γόρτυνας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Νίκο Σχοιναράκη.

Η συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας επεσήμανε τους κινδύνους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι οι οδηγοί λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο της Γόρτυνας ζητώντας την συντήρηση και την επισκευή των επαρχιακών οδών που ανήκουν στην διοικητική περιφέρεια του Δήμου Γόρτυνας.

Στο έγγραφο του Δημάρχου Γόρτυνας με θέμα «Συντήρηση - επισκευή επαρχιακών οδών στην διοικητική περιφέρεια του    Δήμου Γόρτυνας» το οποίο κατατέθηκε τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης όσο και στην Γενική Δ/νση Αναπτ/κού προγ/σμού Περιβάλ/ντος & Υποδομών Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου , τη Δ/νση Τεχνικών Εργων Τμήμα Συγκ/κών έργων    και στο Γραφείο του  Περιφερειάρχη αναφέρεται:

Σας ενημερώνουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της διοικητικής περιφέρειας του δήμου μας και παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Παρακαλούμε επίσης όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες (καθαρισμός , εκβάθυνση κλπ) των ρεμάτων  και τεχνικών στην διοικητική περιφέρεια του δήμου μας, προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

  1. Στην επαχιακή οδό: “Αγιος Θωμάς – Λαράνι – Ατσιπάδες – Ινια – Λούρες” υπάρχουν σοβαρές ζημιές (υπασκαφές, φουσκώματα, καθιζήσεις, κατολισθήσεις, λακούβες). Σε δύο σημεία ανάμεσα Ατσιπάδες – Λαράνι χρειάζεται νέος ασφαλτοτάπητας σε μήκος περίπου 100 μέτρων. Σε όλο το μήκος του ο δρόμος αυτός χρειάζεται οριζόντια σήμανση. 
  2. Στην επαρχιακή οδό: “Αγία Βαρβάρα – πρινιάς” στο ύψος των σφαγείων χρειάζεται νεός ασφαλτοτάπητας σε μήκος περίπου 30 μέτρων.
  3. Στην επαρχιακή οδό: “Πρινιάς – Ασίτες” λίγο μετά την έξοδο απο τον Πρινιά υπάρχει σοβαρή υποσκαφή.
  4. Ο παλιός δρόμος: “ Μεγάλη Βρύση – Βαλής” έχει πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλο του το μήκος, απο υποσκαφές, καθιζήσεις, κατολισθήσεις. Δεν υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα ασφαλείας
  5. Στην επαρχιακή οδό: “Ακρια – Καστέλι” υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα (λακούβες)
  6. Η επαρχιακή οδός: “Απομαρμά – Αμπελούζος” μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων χρειάζεται καινούργιο ασφαλτοτάπητα
  7. Στο 1ο χιλιόμετρο της οδού “Νίβρυτος – Μάκρες” υπάρχει σοβαρή καθίζηση.
  8. Στο 2ο χιλιόμετρο της οδού: Νυβρίτου – Ζαρού” έχει δημιουργηθεί σοβαρή μετατόπιση του δρόμου.
  9. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην επαρχιακή οδό: “Βασιλική – Κανδήλα – Βασιλικά Ανώγεια” απο λακούβες , υποσκαφές. Χρειάζονται επίσης προστατευτικά κιγκλιδώματα σε δύο γέφυρες στα βασιλικά Ανώγεια και στη Βασιλική.
  10. Σοβαρές φθορές του οδοστρώματος υπάρχουν στο δρόμο που συνδέει τον οικισμό Κάτω Μούλια με την εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών.

 

mesaralive.gr  27 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα