«Όχι» στις αυξήσεις τελών είπε κατά πλειοψηφία το ΔΣ Φαιστού

  08 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Όχι» στις αυξήσεις τελών είπε κατά πλειοψηφία το ΔΣ Φαιστού

Με ψήφους 9 υπέρ και 11 κατά, δεν πέρασε τελικά η πρόταση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη για την αύξηση στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Από  τον Δήμαρχο Φαιστού τονίστηκε  ότι οι αυξήσεις αφορούν μόνο το 2018 και είναι μονόδρομος προκειμένου ο Δήμος Φαιστού να έχει προϋπολογισμό για το 2018, αφού οι υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας είναι ανταποδοτικές  βάση νόμου που δεν επιτρέπει να ισοσκελιστούν οι δαπάνες με άλλα έσοδα πλην αυτών που προέρχονται από τους δημότες.

Από την αρχή  της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης, εκφράστηκε η αντίθεση στις αυξήσεις  από τους Επικεφαλής της Μείζονος και της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ.κ. Μαρία Πετρακογιώργη και Χάρη Κοκαράκη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αντίθετοι με τις αυξήσεις δήλωσαν  και οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αντίθετη στις αυξήσεις ήταν και η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Τιτάκη από την παράταξη Αρμουτάκη, καθώς και  οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ο κ. Νίκος Παπουτσάκης και ο κ. Μιχάλης Σπινθάκης. Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής έλαβε 9 ψήφους από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, έναντι 11 που ήταν οι διαφωνούντες με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση για αύξηση των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

 

  08 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ