Ορφανουδάκης: Καταγγελλει την εισαγωγή  τόνων αλβανικής ντομάτας

mesaralive.gr  11 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ορφανουδάκης: Καταγγελλει την εισαγωγή  τόνων αλβανικής ντομάτας

Από το Τυμπάκι ξεκίνησε η αποκάλυψη ότι εκατοντάδες τόνοι ντομάτας εχουν εισαχθεί από την Αλβανία τις τελευταίες μέρες

Μάλιστα ο κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου καταγγέλλει πως πάρα πολλές νταλίκες με τόνους ντομάτας αμφιβόλου ποιότητας, έρχονται από τη γειτονική χώρα. Αυτό φυσικά έχει πολλαπλές συνέπειες για όλους. Η ντομάτα αυτή καταλήγει στα πιάτα των καταναλωτών, χωρίς να είμαστε βέβαιοι για τα φαρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους παραγωγούς.

Δεύτερον όντας φθηνότερη από την ντόπια, αγοράζεται από εμπόρους και πωλείται στα καταστήματα, με το χειρότερο όλων να είναι ότι αγοράζεται ως Αλβανική και πωλείται ως... ελληνική.  Και οδηγεί ποσότητες ντόπιας ντομάτας στα αζήτητα και εμπεριέχει κίνδυνο για το καταναλωτικό κοινο. Εχει δη άραγε κανείς να πωλείται σε ράφι μανάβικου ή σουπερ μάρκετ ντομάτα από Αλβανία;

Ο κ. Ορφανουδάκης, σημειώνει ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως στις ποσότητες αυτές δεν έχουν γίνει έλεγχοι. Και αν έχουν γίνει, γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων. «Εμείς θέλουμε να γίνονται έλεγχοι σε όλους. Όπως γίνονται - καλώς - και σε εμάς, έτσι ζητάμε ελέγχους σε κάθε ποσότητα που εισάγεται», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανουδάκης, ο οποίος φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα θέμα μείζον, για το οποιο άμεσα πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

 

mesaralive.gr  11 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ