«Ουσίες και συμπεριφορές»: Δυο χρόνια ραδιοφώνου έρευνας

mesaralive.gr  31 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
«Ουσίες και συμπεριφορές»: Δυο χρόνια ραδιοφώνου έρευνας

Τετάρτη 31 Ιουλίου σημερα και συμπληρώνονται δυο χρόνια ραδιοφώνου έρευνας, καταγραφής, μετάδοσης. Συναισθήματα, ίδια μελίσσια! Συγκίνηση, αγωνία, ενθουσιασμός, υπομονή και επιμονή.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Ιεράρχη μας κ. Μακάριο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον ηχολήπτη π. Εμμ. Καργάκη για την υπομονή του και την ενθάρρυνση, τον μουσικοσυνθέτη Σιμόνε – Πιέτρο Βαλτζανία   για την μουσική τίτλων των εκπομπών.

Σ’ αυτή την επετειακή εκπομπή θα έχουμε την ευκαιρία ν’ ακούσομε δυο σπουδαίους ανθρώπους τον γιατρό κ. Μανώλη Λιλίτση και τον αγιογράφο π. Αρσένιο Προκοπάκη να μας μιλάνε για την μάστιγα της εποχής μας: την χρήση ουσιών, κυρίως εδώ στην πολύπαθη Μεσαρά.

Ο κ. Λιλίτσης θα προσεγγίσει το ευαίσθητο αυτό θέμα από επιστημονικής πλευράς και ιδιαίτερα για το πώς περνάμε στον εθισμό αλλά και τις επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Θα εκθέσει επίσης τις αιτίες που μας οδηγούν – κυρίως τους νέους μας – σ’ αυτό τον δρόμο των παραισθήσεων και της φαινομενικής επίπλαστης ευτυχίας. Ο π. Αρσένιος θα μας μιλήσει για το πνευματικό κομμάτι, πώς θ’ αγαπήσουμε τον εαυτό μας και πώς θα θεραπεύσουμε την τραυματισμένη μας ψυχή για να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας αποφεύγοντας τις ουσίες που οδηγούν στην εξάρτηση.

Η ζωή έχει αξία, αξίζει να ζεις!

Ελάτε λοιπόν να συντονιστούμε στα fm 101,9 “Εύδιος Λιμήν», στις 4.30 το απόγευμα.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

mesaralive.gr  31 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα