Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με χοιρινό και ρύζι

Υλικά
Τεμάχια: 20
20 φρέσκες μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, καλά πλυμένες
500 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση λαιμός, σε πολύ μικρά κυβάκια
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας, αραιωμένος σε 2 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή + 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, κοπανισμένα
1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο, γλυκό
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, γεμιστές με χοιρινό και ρύζι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C.
- Aπλώνουμε τις πιπεριές σε ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε από τις πιπεριές το κοτσάνι και βγάζουμε τα σπόρια.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ρίγανη, το θυμάρι, το γλυκό πιπέρι, το μπούκοβο και αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε 200 ml νερό και βράζουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές, τις απλώνουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: δεν μπορεί να αξιοποιήσει καμία παραλία λόγω περσινών προστίμων
- Αγροτικό δυστύχημα στον Δ. Γόρτυνας- 89χρονος πλακώθηκε από τρακτέρ
- Έναρξη για το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Μουσικής Δήμου Γόρτυνας
- Ο Ιούνιος είναι εδώ!
- Κλειστός ο κεντρικός αύριο στις Μοίρες για το τουρνουά 3x3