Σε «απόγνωση» οι αγρότες της Κρήτης – 50% κάτω η κίνηση στις λαϊκές

neakriti  06 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Σε «απόγνωση» οι αγρότες της Κρήτης – 50% κάτω η κίνηση στις λαϊκές

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης καθώς δεν μπορούν από τη μια να καλλιεργήσουν και από την άλλη τα προϊόντα τους μένουν αδιάθετα, με συνέπεια αρκετές ποσότητες να καταλήγουν στις χωματερές.

 Το οικονομικό αδιέξοδο αντανακλάται και στον χώρο των λαϊκών αγορών, με παραγωγούς να τονίζουν την ανάγκη να ενταχθεί ο κλάδος τους στο επίδομα των 800 ευρώ όπως και να υπάρξουν οικονομικές και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Και στη μεγάλη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Ηράκλειο, στο οικόπεδο Λυδάκη, η αγοραστική κίνηση έχει πέσει κατά 50%, με τους ελέγχους να είναι διαρκείς από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το Σάββατο 4 Απριλίου, η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη στις λαϊκές αγορές, με τους καταναλωτές να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας έχοντας λάβει τα μέσα προστασίας και ψωνίζοντας τα απολύτως απαραίτητα.

Και στην λαϊκή αγορά του Ηρακλείου, έμποροι και παραγωγή τονίζουν την ανάγκη στήριξης από το κράτος, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Όπως επισήμαναν, αρκετές ποσότητες αγροτικών προϊόντων καταλήγουν στις χωματερές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, μετά τη λήξη της λαϊκής αγοράς, παραγωγοί διαθέτουν δωρεάν τα προϊόντα τους σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη.

 

neakriti  06 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ