Στο πλευρό του αγροτικού κόσμου το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού

mesaralive.gr  01 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο πλευρό του αγροτικού κόσμου το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού

Φώτο: mesaralive

Σε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο τίθεται στον πλευρό των αγροτών, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον αγώνα των αγροτών και να τους στηρίξει.

Με το ψήφισμα ζητείται η απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων και η έναρξη διαλόγου με τους αγρότες, η δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας όπως προβλέπει ο νόμος ώστε να μεταφερθούν τα ευπαθή προϊόντα.

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού αναφέρεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΦΑΙΣΤΟΥ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα του αγροτικού κόσμου. Ο αγροτικός κόσμος και κατ’ επέκταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας που αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Είναι φανερό πως σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, αντιαγροτική πολιτική η οποία μας έχει επιβληθεί με την Τρόϊκα σε συνδυασμό με τους αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, εξοντώνουν τον αγροτικό κόσμο, στραγγαλίζουν τα εναπομείναντα περιθώρια ανάπτυξής του και οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Το Δ.Σ Φαιστού, εκπροσωπώντας μια κοινωνία που έχει επενδύσει πολλά στον αγροτικό τομέα και κυρίως στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες με υψηλές εισροές και μεγάλο ρίσκο, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και προ του κινδύνου οικονομικής ασφυξίας που μπορεί να δημιουργηθεί στον χώρο εξ’ αιτίας της μη έγκαιρης μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, απαιτεί από την Κυβέρνηση:

1. Την άμεση απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων και την έναρξη διαλόγου με τους αγρότες.

2. Να προετοιμαστεί για την εφαρμογή του Νόμου 4256/2014, ο οποίος προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για έγκαιρη και ομαλή μεταφορά των ευπαθών προϊόντων». Το ελάχιστο που απαιτούμε είναι η εφαρμογή του Νόμου».

 

mesaralive.gr  01 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα