Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά μέσω της λαογραφικής καταγραφής

  23 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ταξιδεύοντας στη Μεσαρά μέσω της λαογραφικής καταγραφής

Είναι μαγεία το ταξίδι στ’ Αστερούσια. Οι άνθρωποί τους που αγαπούν τον τόπο τους θέλησαν να ερευνήσουν και να καταγράψουν την καθημερινότητα άλλων εποχών και να τα εκθέσουν στη θέα του κόσμου.

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας με την βοήθεια και αρωγή των πολιτιστικών συλλόγων βοήθησαν ώστε να γίνουν τα 2 συνέδρια των Αστερουσίων. Εμείς έχουμε στα χέρια μας τα Πρακτικά του Α’ Συνεδρίου Αστερουσίων και αισθανόμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, περιμένουμε φυσικά σύντομα την καταγραφή κι έκδοση των Πρακτικών του Β Συνεδρίου.

Στην σημερινή μας εκπομπή θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε μέσω της καταγραφής του κου Χαρωνίτη Βασίλειου « Από το περιβόλι των θρύλων των Αστερουσίων»- [Πρακτικά Α’ Συνεδρίου των Αστερουσίων]. Θρύλοι που αναβιώνουν σαν τους αναθιβάλεις. Ξυπνούν μνήμες και η ιστορία μας ζωντανεύει, αναθαρρεύει και συμπορεύεται με τη νεότερη γενιά, σπουδαίο πράγμα! Το παλιό δίνει τη σκυτάλη στο νέο και το νήμα της ιστορίας συνεχίζεται αδιάκοπα!

Όλοι μαζί συντονισμένοι στις 4.30μ.μ. στο απάνεμο λιμάνι της ψυχής μας «ΕΥΔΙΟΣ ΛΙΜΗΝ» στα fm 101,9.

Εύα Kαπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli ‘Federico II”].

 

  23 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα