Θέμα mesaralive.gr: Κινηματογραφικός αέρας από τη Νέα Υόρκη

mesaralive.gr  13 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Κινηματογραφικός αέρας από τη Νέα Υόρκη

Έρχεται Νεουορκιέζικος αέρας κινηματογράφου από την πένα της Vicki James Yiannias και φωτογραφικό υλικό από τον Δημήτρη Παναγό.

Συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία του 12ου Ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYCGFF), μοιρασε η Μαρία Τζομπανάκη, νεα διευθυντρια της NYCGFF, η οποία δήλωσε:

 "Ευχαριστώ θερμά όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, των οποίων το δημιουργικό πνεύμα υποστηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο, και είμαστε ευγνώμονες για την επιμονή τους στην συνέχιση της παραγωγής του πολιτισμού μέσω ταινιών. Προώθησα την πολιτιστική διασύνδεση της Ελλάδας με το ελληνοαμερικανικό κοινό μέσω της ταινίας, αλλά πολλοί άνθρωποι πρέπει να πιστωθούν για την επιτυχία του φεστιβάλ ".

«Η ιδιαίτερη ευαισθησία της Μαρίας σε κάθε πτυχή της βιομηχανίας, η φήμη της στην κοινότητα και η αφοσίωση και το πάθος της οδήγησαν στην επιτυχία και προσφέρουν έναν λαμπρό φάρο για μελλοντική επιτυχία και ανάπτυξη », δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκος Ντακότας , "Μέρος των προσπαθειών του Επιμελητηρίου είναι να συμβάλει στην οικοδόμηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δημιουργοί κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κινηματογραφιστές και οικονομικούς υποστηρικτές εδώ στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Παρόλο που οι ταινίες εκθέτουν το κοινό σε μια ελληνική φωνή και στον ελληνικό πολιτισμό, οι κινηματογραφιστές χρειάζονται οικονομική πρόσβαση για να ακούσουν τις φωνές τους. Εάν το HACC μπορεί να τους βοηθήσει να επιτύχουν αυτούς τους στόχους ως βιομηχανία τότε θα βοηθούσαμε στην παροχή των απαιτούμενων θέσεων εργασίας και ευκαιριών

[…]

Η συμμετοχή στα 10 χαρακτηριστικά και 15 ταινίες μικρού μήκους του φεστιβάλ, που διεξήχθη από τις 18 έως τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Φλωρεντίας Gould Hall του Γαλλικού Ινστιτούτου Alliance Française, ξεπέρασε τις προσδοκίες. Το μεγάλο μέρος των σκηνοθετών, σεναριογράφων και ηθοποιών που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να εισαγάγουν και να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με τις ταινίες τους και να είναι σε ετοιμότητα για να συναντηθούν και να μιλήσουν με το κοινό τους πρόσθεσαν ουσία και αίσθηση αμεσότητας σε ολόκληρο το φεστιβάλ.

 Η NYCGFF παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACC) και το Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα (HACF).

Η προσπάθεια της κας Μαρίας Τζομπανάκη είναι πολύ μεγάλη, οι συνθήκες πολύ δύσκολες αλλά το πάθος που τη διακατέχει ως γνήσια Κρητικοπούλα, είναι αρκετό για να πείσει το ελληνοαμερικανικό κοινό ότι εδώ παράγεται πολιτισμός. Να πει σε όλους ότι οι Έλληνες και σε περίοδο κρίσης είναι εργάτες του πολιτισμού.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

mesaralive.gr  13 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα