Θέματα υπηρεσιών και υπαλλήλων στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Φαιστού

mesaralive.gr  25 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Θέματα υπηρεσιών και υπαλλήλων στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Φαιστού

Φώτο: mesaralive.gr

Τη «χρυσή τομή» με γνώμονα την εξυπηρέτηση του Δημότη, αναζήτησε το βράδυ της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, στην έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε μετά από αίτημα μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι θέμα της ημερήσιας διάταξης βάση της πρόσκλησης ήταν «Μετακίνηση υπηρεσιών από τις Δημοτικές Ενότητες Τυμπακίου και Ζαρού στην έδρα του Δήμου Φαιστού ύστερα από σχετικό έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών. Συζήτηση – Αντιμετώπιση ύστερα από σχετικό αίτημα μελών Δημοτικού Συμβουλίου.» .

Οι αντιδράσεις

Η όλη συζήτηση για το θέμα των υπηρεσιών και των υπαλλήλων ξεκίνησε όταν ο Δήμαρχος Φαιστού κλήθηκε να εφαρμόσει το Νόμο αποφασίζοντας την μετακίνηση υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες. Κάτι που ορίζει ξεκάθαρα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τα δημοτολόγια και τα μητρώα αρένων. Με την μετακίνηση ωστόσο των υπηρεσιών, ο φόρτος εργασίας που ερχόταν στην έδρα του Δήμου Φαιστού, ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστεί από το υπάρχον προσωπικό με αποτέλεσμα  να ζητείται η μετακίνηση υπαλλήλων από το Τυμπάκι και το Ζαρό, στις Μοίρες. Εδώ ήταν που ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τοπικούς φορείς του Τυμπακίου που διαμαρτύρονταν ότι κινδυνεύει να κλείσει το Δημοτικό Κατάστημα με αποτέλεσμα και τη μη εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και την περαιτέρω απογύμνωση του Τυμπακίου.  Αντιδράσεις υπήρξαν και από το Ζαρό…. 

Ψάχνοντας την χρυσή τομή

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση παρευρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων από την περιοχή του Τυμπακίου, δημοτικοί υπάλληλοι από  το Τυμπάκι και τις Μοίρες, ο πρώην Δήμαρχος Τυμπακίου κ. Κουρτάκης και αρκετός κόσμος. Όλες οι τοποθετήσεις φάνηκε να συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα. Ότι πρωταρχικός στόχος του Δήμου θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του Δημότη, ενώ δεν θα πρέπει να κλείσουν τα δημοτικά καταστήματα σε  Τυμπάκι και Ζαρό κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να  μετακινηθούν οι υπάλληλοι.

Από την άλλη βέβαια αναφέρθηκε ότι το υπάρχον προσωπικό των Μοιρών δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται από τις  επιπλέον υπηρεσίες που έρχονται στις Μοίρες (βάση Νόμου)..

Αναζητώντας την χρυσή τομή κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις με τις σημαντικότερες να συγκλίνουν στο ότι θα πρέπει ναι μεν να τηρηθεί ο νόμος όπως ορίζει το έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών για τη μετακίνηση των υπηρεσιών. Να βρεθεί λύση ώστε  να μην ακολουθήσουν τη μετακίνηση των υπηρεσιών  οι υπάλληλοι από το Τυμπάκι και το Ζαρό και να παραμείνουν στις έδρες των πρώην Δήμων ώστε να εξυπηρετούν τον κόσμο όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Επίσης να τους  δοθούν επιπλέον αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα είχαν οι υπάλληλοι των Μοιρών, για να αποσυμφορηθούν οι Μοίρες και να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των νέων υπηρεσιών που ήρθαν.

Έτσι θα συγκεραστούν οι διαφορές και θα καταμεριστεί το έργο ώστε να έχουν δουλειά όλοι οι υπάλληλοι.

Στο τέλος της συζήτησης ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης είπε  «λάβαμε σοβαρά υπόψη μας όσα αναφέρθηκαν και θα τα δούμε όλα αυτά έτσι ώστε να βρούμε λύση. Δεν θέλουμε να μειώσουμε καμία Δημοτική Ενότητα. Θα πρέπει να δουλέψουν όλοι οι υπάλληλοι  και σε αυτό το πλαίσιο θα βρούμε λύση»…

 

mesaralive.gr  25 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ