Το δράμα των προσφύγων και η τιτάνια προσπάθεια εθελοντών από ολόκληρη την Ελλάδα

mesaralive.gr  19 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το δράμα των προσφύγων και η τιτάνια προσπάθεια εθελοντών από ολόκληρη την Ελλάδα

Φωτο: elconfidencial.com , REUTERS

Συνεχίζουν να βρίσκονται στη Μυτιλήνη τα τέσσερα μέλη της αποστολής του ΕΕΣ Μοιρών, ζώντας από κοντά το δράμα των προσφύγων και την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και άλλες εθελοντικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Μυτιλήνη.

To mesaralive.gr  επικοινώνησε  με μέλος της Μεσαρίτικης Αποστολής, σε μια μικρή παύση της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στη Μυτιλήνη.  Όπως ενημερωθήκαμε η Μεσαρίτικη Αποστολή επιστρέφει το Σάββατο το απόγευμα στην Κρήτη και τη Μεσαρά.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Μυτιλήνη  βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή αποστολή του ΕΕΣ Μοιρών με ρόλο διασωστικό αλλά και ρόλο υποστήριξης καταυλισμού προσφύγων. Η αποστολή αποτελούμενη από τους Περγιανάκη Χρυσόστομο (Πρόεδρο τμήματος Μοιρών), Μαρκάκη Εμμανουήλ (Αρχηγό τμήματος Μοιρών), Μανασάκη Ελένη και Λαμπράκη Νικόλαο (εκπαιδευτές), ξεκίνησε για τη δεκαήμερη συνδρομή της στο έργο του Ελληνικού Σταυρού με εθελοντές από τμήματα του Ε.Ε.Σ. από όλη την Ελλάδα, αλλά και όλων των άλλων εθελοντικών οργανώσεων που επιχειρούν εκεί, καθώς οι ανάγκες εκεί αλλά και σε όλα τα νησιά της χώρας μας που έχουν επαφή με τα Τουρκικά σύνορα είναι τεράστιες.

Χθες στο elconfidencial.com δημοσιεύτηκε φωτογραφία του Προέδρου του τμήματος του ΕΕΣ Μοιρών Χρυσόστομου Περνιανάκη, στην οποία αποτυπώνεται το δράμα των προσφύγων αλλά και η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους τους Εθελοντές που βρίσκονται στη Μυτιλήνη. Η λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει: «Ένα μέλος του Ερυθρού Σταυρού βοήθεια στους πρόσφυγες ταξιδεύουν σε μια βάρκα κατά την άφιξή τους στο νησί της Λέσβου. (EFE)».

Επίσης σε άλλη φωτογραφία του REUTERS (Yannis Behrakis) οι Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών Νίκος Λαμπράκης και Χρυσόστομος Περγιανάκης  στην προσπάθειά τους να τραβήξουν μια βάρκα με στοιβαγμένους πρόσφυγες στη στεριά σε παραλία της Λέσβου. Ένας άλλος εθελοντής του ΕΕΣ, έχει ήδη βγάλει έξω ένα βρέφος…. Η δυστυχία των προσφύγων και η τιτάνια προσπάθεια των εθελοντών σε μια φωτογραφία….

 

mesaralive.gr  19 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ