Το Φεστιβάλ Τεχνών και Καλλιτεχνών

mesaralive.gr  20 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το Φεστιβάλ Τεχνών και Καλλιτεχνών

Για δεύτερη ημέρα το Φεστιβάλ μάς ταξιδεύει στο χώρο των Τεχνών γνωρίζοντάς μας από κοντά τους σπουδαίους καλλιτέχνες που υπηρετούν τις διάφορες τέχνες με περισσό μεράκι.

Σημαντική διαδρομή η φετινή  περιήγηση στα χωριά και τις πόλεις του Δήμου Φαιστού. Απόψε θα βρεθούμε όλοι μαζί στον αύλειο χώρο του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών στο Βρέλη, στις 8.30μ.μ. για να ξεναγηθούμε στα μονοπάτια του Κρητικού τοπίου μέσω της φωτογραφικής διαδρομής τους.

Ένας Σύλλογος πάρα πολύ δραστήριος. Ο Ε.Ο.Σ Μοιρών ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1988 από μια ομάδα ευαίσθητων ανθρώπων που θέλησαν να μοιραστούν και να διαδώσουν την αγάπη τους για το βουνό και το περιβάλλον.

Στις 21.00 θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση «Πρόβα στα μονοπάτια του Ερωτόκριτου» με τον σπουδαίο Κρητικό καλλιτέχνη, τον δεξιοτέχνη του λαγούτου αλλά και της ερμηνείας όπως και σύνθεσης, μοναδικό,  Φραγκιαδάκη Αντώνη μαζί με την εικαστικό Μαρία Βασιλάκη.

Ο καλλιτέχνης αυτός εκτός από ταλαντούχος μουσικός και ταπεινός προσκυνητής στων Τεχνών το στασίδι, είναι θαυμαστός άνθρωπος. Σαν τον γνωρίσει κανείς γίνεται φίλος του και μαζί συνοδοιπόρος. Παρόλο του ότι γνώρισε σπουδαίους καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής και συνεργάστηκε μαζί τους όπως τον Ψαραντώνη, Μουντάκη, Παπακωνσταντίνου και πολλούς άλλους, παρέμεινε προσιτός, κοινωνικός, εργαζόμενος πάντα με  ζήλο για την μουσική παράδοση του τόπου μας, προσφέροντας τα μέγιστα!

Όλοι μαζί σ’ αυτόν τον δρόμο του πολιτισμού, γιατί όλοι μαζί μπορούμε!

Ελάτε να νιώσομε, ν ’ακούσομε και να περιδιαβούμε «τα μονοπάτια του Ερωτόκριτου» στον Βρέλη!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

mesaralive.gr  20 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα